Castelladral fa ple en la seva Arrossada

La Colla del Pi Tort de Palà de Torroella va elaborar la paella
La Colla del Pi Tort de Palà de Torroella va elaborar la paella | AjNvs
Redacció
14 de març del 2016
Actualitzat a les 16:21h
El nucli de Castelladral va viure la festa de l'Arrossada amb la companyia d'un temps primaveral i la visita de centenars de persones que van participar dels actes de la festa.

La caminada popular va aplegar els més matiners, amb esmorzar i explicacions en determinats indrets a càrrec de l'historiador Jordi Algué.

La Mostra de Vins va omplir de tastadors la plaça del poble, que no es volien perdre el sabor que tenien les distintes collites dels vinyaires de Navàs. Un grup de corrandes va animar al públic a beure i cantar. Diferents parades de productes artesanals donaven vida a la festa, d'olis, mel, roba manufacturada a mà i eines, entre altres.

La xerrada sobre l'art d'empeltar va aplegar una colla de vinyaires i curiosos que van gaudir i aprendre de les lliçons que els hi van donar Josep obradors i Maria Estruch, amb classe pràctica de com fer els empelts als ceps.

El punt culminant de la festa va ser l'Arrossada, l'èxit de la qual es pot mesurar pel que no va quedar a les paelles, ja que van quedar sense ni un gra d'arròs. Com cada any la Colla del Pi Tort de Palà de Torroella va elaborar aquesta monumental paella.

L'exposició de tractors d'època, una màquina de batre i un ball de tarda amb Jordi Soler van completar amb èxit la 33èna edició de la Festa de l'Arrossada de Castelladral, que organitzen l'AVV i Amics de Castelladral, amb el suport de l'Ajuntament de Navàs.

Divendres al vespre, unes quaranta persones van fer pinya al Sopar de Vinya, que van protagonitzar el cuiner Quim Miró de l'Alberg de Castelladral i els vins de Navàs, amb el grup de Corrandes posant-hi la sal i el pebre de l'humor.