El segon concert del cicle ¾ de música portarà el Trio Boccherini a l'Espai Plana de l'Om

Trio Boccherini tocarà a l'Espai de la Plana de l'Om
Trio Boccherini tocarà a l'Espai de la Plana de l'Om | Arxiu propi
Redacció
11 de març del 2016
Actualitzat a les 12:41h
L'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa acollirà aquest diumenge, 13 de març, a les 12h del matí el segon concert del cicle ¾ de música amb el Trio Boccherini. El trio de corda format per Gil Sisquella, Bernat Santacana i Queralt Adam interpretaran peces de Boccherini, Schubert i Dohnány. 

Els membres del Trio Boccherini, a més del seu talent musical individual, els uneix una gran amistat i moltes ganes de fer música junts. És per això, que des de ja fa un bon temps treballen amb el professor Jordi Coll com a grup de cambra estable tant en trio de corda com també en quartet de corda (amb Mireia Costa, que no ha pogut participar en el concert d'aquest diumenge a causa d'una lesió) i amb format quintet amb piano (amb Xavier Ricarte). Han assistit a cursos de música de cambra com el que organitza les Joventuts Musicals d'Alemanya a Weikerheim o a l'Acadèmia de Quartets de Corda de Vic que organitza el prestigiós Quartet Casals i el Quartet Gerhard. En els darrers anys han estat guanyadors del XIV Premis d'Interpretació Musical del Conservatori de Música de Girona Isaac Albéniz i guardonats en el concurs Higini Anglès de la Diputació de Tarragona.

El nou cicle ¾ de música és una iniciativa del Conservatori Municipal de Música de Manresa amb el Galliner i Manresana d'Equipaments Escènics, que pretén donar difusió als músics emergents de la comarca amb concerts breus de 45 minuts. 

El proper concert del cicle ¾ de música serà el 3 d'abril, a les 12h amb el Quartet Boccherini i Xavier Ricarte amb obres de Faurés i Dvorak.

Venda d'entrades una hora abans, a la Plana

Les entrades es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per Internet, i també una hora abans de la sessió, a les 11h del matí a l'Espai Plana de l'Om. Les entrades són sense numerar i costen 6 euros. 

Gil Sisquella i Oncins (violí) va començar els seus estudis musicals als 7 anys a l'escola de Fonollosa. Als 10 anys va ingressar al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb la professora Esther Blanc. Actualment estudia amb Eva Graubin. Ha fet masterclasses amb Nicolas Chumachenco i Josep Caballé. És membre de la Jove Orquestra de la Catalunya Central (JOCC) i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

Bernat Santacana i Hervada (viola) actualment estudia violí al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb el professor Jordi Coll. Ha participat al Q4 Stage organitzat pel Quartet Qvixote. És membre de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), de la JOCC i de la JONC. Compagina els seus estudis de violí amb el seu paper de viola en el quartet.

Queralt Adam i Colom (violoncel) comença els seus estudis musicals a l'Escola Municipal de Música de Súria amb la professora Júlia Pérez. Actualment és alumna de la professora Anna Costa al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Ha assistit a diverses masterclasses de Peter Scmidit, Arnau Tomàs, Damián Martínez i Jose Mor. És membre de la JOCC (Jove Orquestra de la Catalunya Central), de la JOSB (Jove Orquestra Simfònica de Barcelona) i membre reserva de la JONC.