​Les Jornades Lacetània celebren 30 anys reflexionant sobre el futur de l'economia

El catedràtic d'Economia Guillem López Casasnovas serà l'encarregat de pronunciar la conferència inaugural d'enguany, el proper dilluns 14 de març

Redacció
10 de març del 2016
Actualitzat a les 12:52h
Les Jornades Lacetània, abans anomenades Jornades Cientificotecnològiques (Setmana de la Ciència, la Tècnica i les Humanitats), arriben enguany a la 30a edició amb el propòsit de reflexionar sobre el futur del treball i de l'economia amb figures de primera línia que, al llarg de la setmana vinent, participaran en les diferents activitats organitzades per l'institut Lacetània de Manresa. 

La sessió inaugural, que es durà a terme dilluns a les set de la tarda, anirà a càrrec del catedràtic d'Economia Guillem López Casasnovas, que pronunciarà la conferència "Reptes i oportunitats de l'economia catalana. Les coses que necessitem millorar". L'acte, que tindrà lloc a la sala d'actes de l'institut, és obert a tothom que vulgui assistir-hi.

Una de les novetats de les Jornades d'enguany, que servirà per commemorar el seu 30è aniversari, serà l'elaboració d'un mosaic humà amb els alumnes del centre, el mateix dilluns al matí. En aquesta edició, les Jornades, que al llarg d'aquests 30 anys han estat un punt de trobada d'investigadors d'àmbits molt diversos que han transmès el seu saber als alumnes del centre i al conjunt de la ciutat, han simplificat el seu nom i han passat a anomenar-se Jornades Lacetània.
 
El futur del treball i de l'economia

Teletreball, noves professions, sortides professionals, sectors econòmics... Aquests seran alguns dels temes que es treballaran al llarg de la setmana al centre amb activitats organitzades pels propis professors i en les quals també hi participaran experts del món de l'empresa, l'economia i la universitat, així com exalumnes i mares i pares. En total, hi ha programades més de 40 activitats entre xerrades, tallers, cinefòrums o exposicions que, combinant la part divulgativa amb una de més lúdica, aproparan els alumnes a la realitat del món del treball que es trobaran un cop deixin l'institut.