Santpedor modifica el reglament general per a la concessió de les ajudes socials

L'alcalde de Santpedor, Xavi Codina, en el ple de Santpedor
L'alcalde de Santpedor, Xavi Codina, en el ple de Santpedor | AjStp
Redacció
09 de març del 2016
Actualitzat a les 20:22h
L'ajuntament de Santpedor ha modificat el Reglament regulador de prestacions econòmiques de caràcter social que va aprovar a finals del 2014 amb l'objectiu d'adaptar-lo al nou marc general normatiu que obliga a sotmetre al ple municipal les bases reguladores especifiques per a cada tipus d'ajut. Durant la sessió ordinària d'aquest mes de març, es va donar llum verda a les noves bases especifiques per accedir a les ajudes escolars i a les places residencials. 

Aquest canvi normatiu s'ha portat a terme a causa dels canvis que ha experimentat el context social a Santpedor, d'una banda, així com de les necessitats detectades entre la població. 

En el cas de les noves bases per accedir als serveis residencials per a gent gran, la regidora de Serveis Socials, Laura Tarradellas, va explicar que es permetrà a les persones que ja tenen una altra ajuda, com és el cas de les Prestacions Especials Vinculades (PEV), sol·licitar l'ajut econòmic per acabar de cobrir el preu de la plaça residencials.

Pel que fa a les bases especifiques per a la concessió d'ajuts escolars municipals a alumnes amb necessitats socioeconòmiques, aprovades també al ple d'aquest dimarts, Laura Tarradellas va explicar que es contemplen també ajuts per a casos justificats d'escolarització en centres fora del municipi o concertats i la concessió d'ajudes en casos de custòdies compartides, que es materialitzarien en el 50% per al progenitor sol·licitant.

Aportació extraordinària a la Mancomunitat del Bages per al Sanejament

El ple ordinari d'aquest mes de març també va donar llum verda a l'aportació de 28.780,69 euros que Santpedor destinarà a cobrir el dèficit d'explotació del 2014 corresponent als sistemes de sanejament que gestiona la Mancomunicat de Municipis del Bages per al Sanejament. Cada un dels municipis que formen part de l'ens assumiran el dèficit generat per la insuficient aportació económica de l'Agència Catalana de l'Aigua al sistema de sanejament. El déficit s'ha distribuït d'acord amb el volum d'aigua consumida a cada un d'ells.

Finalment, també es va aprobar la modificació de l'Ordenança Municipal reguladora de terrasses i bars amb l'objectiu d'homogeneïtzar l'horari d'obertura durant tot l'any, d'una banda, i permetre la imposició d'una falta greu quan un establiment hagi reincidit en una infracció de carácter lleu en el termini d'un any, de l'altra.
Arxivat a