Els trens de Renfe podran anar més ràpids al seu pas pel Bages i el Vallès

Adif executarà obres de millora de la infraestructura a la línia Barcelona-Manresa en trinxeres de Montcada i Reixac, Terrassa, Viladecavalls, Vacarisses i Castellgalí

La Torre
09 de març del 2016
Actualitzat el 11 de març a les 9:16h
Arribada a Manresa d'un tren de la línia R4 de Rodalies provinent de Barcelona
Arribada a Manresa d'un tren de la línia R4 de Rodalies provinent de Barcelona | ACN
Adif ha adjudicat per un import de 408.110,3 euros (IVA no inclòs) obres de millora de la infraestructura ferroviària en la línia R4 Barcelona-Manresa. Els treballs, que tenen un termini d'execució estimat de 14 mesos, consisteixen en el tractament de sis trinxeres situades en els termes municipals de Montcada i Reixac, de 460 metres de longitud; Terrassa, de 230; Viladecavalls, de 330; Vacarisses, dues de 70 i 220 respectivament; i Castellgalí, de 400. 

L'objectiu és consolidar aquests elements al seu pas per aquests punts de les comarques del Vallès Occidental i el Bages, per garantir majors nivells de fiabilitat i qualitat per a l'explotació ferroviària. També es minimitzarà la probabilitat de despreniment de vegetació o altres materials sobre la via o la catenària que poguessin afectar a la circulació. 

Així mateix, els treballs permetran establir les condicions necessàries per suprimir les limitacions temporals de velocitat implantades en quatre d'aquests punts. El temps que es triga entre les diferents estacions és avui una de les queixes principals del usuaris de la via, tant en la línia R4, com en la connexió amb Lleida, que és l'opció més curta en quilòmetres, però no la més ràpida, que passa per un desplaçament a Barcelona i enllaçar amb la línia que va fins a la capital del Segrià.

En les sis trinxeres es duran a terme treballs de sega i esbrossa, així com la supressió d'arbres, prèvia autorització de les administracions competents i després d'una anàlisi i marcatge exacte de les unitats a eliminar. 

Així mateix, es durà a terme el reforç de diferents materials rocosos, el picat i sanejat d'elements estructurals, la instal·lació de malla galvanitzada de triple torsió ancorada als talusos, xarxes de cablejat d'acer i elements de protecció per a la prevenció de despreniments de materials, així com la neteja de cunetes, entre altres operacions. 

Aquest contracte d'obres ha estat adjudicat a la companyia Tecsa Empresa Constructora.