Els cellers bagencs Més Que Paraules i Vins Grau, presents a la fira alemanya Prowein

Es tracta d’una de les fires vinícoles més prestigioses d’Europa i se celebrarà durant els dies 13, 14 i 15 de març

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a la 13:09h

Un total de 86 cellers elaboradors de vins i caves de les diferents denominacions d'origen reconeguts a Catalunya, entre ells el Més Que Paraules i Vins Grau amb DO Pla de Bages (situats, respectivament a Fonollosa i Castellfollit del Boix) seran presents a la fira Prowein d'Alemanya, que tindrà lloc del 13 al 15 de març a Düsseldorf, amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), sota la direcció i coordinació de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), del DARP.

La participació en l'estand de Catalunya, que dóna cobertura de marca i prestigi de país, permetrà a les empreses participants establir i consolidar contactes comercials.

Prowein, la fira vinícola més prestigiosa d'Europa, rebrà al voltant de 45.000 compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els 4.783 expositors d'aquesta edició.

La dimensió internacional d'aquest certamen, en què es preveuen participants de 50 països, i la rigorosa professionalitat dels visitants, formen part d'una aposta per créixer en un dels mercats més importants dels vins i caves catalans, com és Alemanya.

En aquest sentit, cal destacar que, en l'edició 2016, la participació d'empreses catalanes sota el paraigües del Departament d'Agricultura i la marca Catalunya continua creixent des de l'any 2012, arribant enguany a un 14% més que en l'edició anterior, i un 96% respecte l'edició 2014. Així, amb 86 cellers participants, es representen referències de les 11 denominacions d'origen del vi reconegudes a Catalunya, a més de caves, i compta també amb la participació addicional de 4 entitats sectorials que faran difusió de les característiques que impregnen singularitats a les elaboracions catalanes. D'aquesta manera, i durant tres dies, Düsseldorf serà la seu d'un ampli resum de l'oferta vinícola catalana i, també, bagenca.