Un ramat de vaques fereix greument dos veïns de Calders

El propietari dels animals subratlla que es tracta d'un fet "excepcional" produït perquè les vaques "es van sentir amenaçades"

ACN
08 de març del 2016
Actualitzat a les 12:10h
Imatge d'arxiu d'un ramat de vaques
Imatge d'arxiu d'un ramat de vaques | Unió Pagesos
Un matrimoni de Calders, de 59 i 51 anys, va resultar greument ferit com a conseqüència d'un atac insòlit produït per un ramat de vaques. Tal com ha informat el Regió 7 i ha confirmat a l'ACN el propietari dels animals, els fets es van produir el passat 13 de febrer, quan el matrimoni passejava per la finca on pasturen els animals amb dos cadells de gos. Segons ha explicat el propietari, els gossos van empaitar els vedells i les vaques es van sentir amenaçades per la situació i van envestir els gossos. El matrimoni va voler protegir els cadells agafant-los en braços i les vaques van continuar atacant-los fins que van provocar la mort d'un dels gossos i, de rebot, els propietaris també van resultar ferits. Una de les víctimes va haver de ser ingressada a la Vall d'Hebron amb diverses costelles trencades i una ferida a la cara. Ara, el matrimoni es recupera favorablement de les lesions.

El propietari del ramat ha explicat a l'ACN que el cas és "excepcional" i ha insistit en què, tot i que les vaques són uns animals mansos, poden reaccionar així quan se senten agredides i amenaçades. Segons ha dit, el fet que els cadells empaitessin els seus vedells va fer que les vaques actuessin en defensa. "Es tracta d'un cas totalment fora del normal", ha subratllat.