Gonçal Mazcuñan de Regió7 rebrà el Premi d'Honor de la Comunicació Local

El gran auditori del Melià Sitges (Garraf) acollirà el proper 23 de maig una de les cites anuals que aplega al sector de la comunicació de tota la demarcació de Barcelona, la 28a edició dels premis de la Comunicació Local organitzats per la Diputació de Barcelona.

Redacció
11 de maig del 2009
A pocs dies d'aquesta cita però, ja s'han anunciat dos dels guanyadors, Gonçal Mazcuñán, de Regió7, i Miquel Codina, d'El 9 Nou, que reben ex aequo el Premi d'Honor, un guardó dedicat a retre un homenatge a persones, mitjans de comunicació o organismes públics i privats que hagin treballat a favor de la comunicació.

Gonçal Mazcuñán és president executiu del Consell d'Administració d'Edicions Intercomarcals, SA, editora de Regió7, i és membre de l'equip fundador del diari (el 1978), i n'ha estat director durant 24 anys, fins al juny de 2006. Miquel Codina és president de Premsa d'Osona SA, empresa editora d'El 9 Nou; ha estat president de Cine Club Vic i president de l'Associació d'Homes d'Empresa.

Els premis de la Comunicació Local de la Diputació de Barcelona estan dotats amb 100.000 euros i consten del Tasis-Torrent de premsa local i comarcal, el Rosalia Rovira d'emissores municipals, el Miramar de televisions locals, l'Arrel de butlletins municipals i l'Innova de noves tecnologies, a més del Premi d'Honor. Tots els premis estan dotats amb 20.000 euros a excepció del Premi d'Honor, que no té dotació econòmica.

La Diputació de Barcelona, per donar suport al món de la comunicació local i reconèixer la professionalitat de les persones que hi treballen va instaurar, l'any 1981, el Premi Tasis Torrent de premsa local i comarcal, al qual en successives edicions, s'hi han anat afegint la resta de premis.

El jurat dels premis està format per Josep Carles Rius, Sebastià Serrano, Maria Corominas, Josep Maria Martí, Neus Bonet, Francesc Triola, Montserrat Armengou, Montserrat Abbad, Xavier Casinos, Salvador Alsius, Dídac Boza, Antoni Esteve, Marta Continente.

L'acte de presentació dels premis s'ha fet aquest dilluns a Sitges i ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. Fogué ha destacat la contribució que han realitzat en aquests trenta anys els mitjans locals en la defensa de les llibertats i per aproximar la realitat al públic a través de les seves edicions.

Per la seva part, l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, ha volgut recordar la importància dels mitjans de comunicació locals a la comarca, que 'han impulsat als ajuntaments durant la democràcia' i ha citat alguns com el centenaris L'Eco de Sitges i el Diari de Vilanova, o les televisions i emissores municipals.