La FAVM demana lideratge a Junyent per millorar l'estat de les infraestructures vitals

La federació també insta al govern manresà a complir els convenis que pengen dels seus pressupostos

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a les 10:47h
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) es va reunir el passat dissabte 5 de març en el marc de l'Assemblea General Ordinària. Durant la trobada, van tocar diversos punts que afecten tan a les associacions de veïns de la ciutat com també al Bages en general.

Així doncs, en un comunicat, la FAVM demana a l'Ajuntament de Manresa que sigui més puntal a l'hora de complir els convenis que pengen tan dels seus pressupostos com dels de la Generalitat, posant de manifest que, amb aquets retards, "projectes de gran impacte social com ho són el Pla de Desenvolupament Comunitari present a 13 barris de la ciutat, el Pla Comunitari de les Escodines i el Projecte de Xarxa de Biblioteques Veïnals, veuen afectada la seva continuïtat i acaben comprometent els llocs de treball i la feina d'aquests projectes", diuen.

Durant l'assemblea també es va parlar de la "degradació del patrimoni de la ciutat per manca de manteniment" que, segons els membres de la FAVM "no només és una qüestió d'estètica sinó que és un problema de salut pública que cal entomar". Es per això que insten al govern actual que prioritzi i programi "amb urgència" polítiques per redreçar i solucionar aquesta problemàtica.

Un dels temes que també va portar cua va ser el del projecte Portal de l'Agulla, una iniciativa que la federació veu amb mals ulls i que la fa posicionar sense embuts a donar suport a la campanya "Salvem l'Agulla", impulsada per Meandre. L'entitat afirma que "farem tot el possible per evitar que es puguin malmetre les funcions socials i medioambientals del Parc, afavorint finalitats luctarives i privades".

D'altra banda, la federació assegura que "tant la ciutat de Manresa com la comarca en general fa molts anys que pateixen una manca d'inversions per part de les administracions central i autonòmica en infraestructures vitals com ho són l'estació de la Renfe, la infraestructura bàsica de ferrocarril entre Manresa i Terrassa, el túnel de Montcada o la relació per ferrocarril amb Lleida". En aquesta mateixa línia, la FAVM fa referència a la manca d'inversió a la C-55 i C-58, exposant que "el fet que la C-16 sigui l'autopista més cara de l'Estat compromet greument la seguretat de les persones i la competitivitat del transport, dels autònoms i de les indústries".

És per aquest motiu i davant d'aquest escenari que l'associació demana "un lideratge fort" per part de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, perquè, amb l'ajuda i compromís de la resta d'alcaldes de la comarca i parlamentaris i diputats de la Catalunya Central, s'iniciïn "amb urgència", diuen, "inversions per plantar cara a la realitat actual".