Sílvia Munt és la primera convidada del cicle Converses de Cineclub

Es tracta d'una proposta que l'entitat programa en el marc del seu 60è aniversari

Sílvia Munt serà la primera convidada del cicle Converses organitzat per Cineclub
Sílvia Munt serà la primera convidada del cicle Converses organitzat per Cineclub | Uimp
Redacció
07 de març del 2016
Actualitzat a les 11:26h
L'entitat manresana Cineclub celebra els seus 60 anys d'història a la ciutat. És per això que des del mes de desembre d'aquest any passat l'entitat ha ampliat la seva programació habitual organitzant xerrades, espectacles i una retrospectiva de curtmetratges d'autors manresans i bagencs, creats en el marc del projecte de ciutat Visuals, que es va dur a terme durant el mes de febrer.

La proposta que ofereixen per aquest mes de març és ben llaminera, i és que han programat un total de 3 converses amb professionals del món del cinema. 

La primera convidada que trepitjarà l'Auditori Plana de l'Om per parlar de la seva trajectòria en el món de l'audiovisual és la directora i actriu barcelonina Sílvia Munt. Ho farà en una conversa amb Laia Ramos (membre de Cineclub) aquest dimecres a les vuit del vespre. La xerrada s'emmarcarà, a més, dins dels actes que se celebraran en el marc del Dia Internacional de la Dona.

Sílvia Munt és actriu i directora de cinema, de teatre i televisió. Creadora multipremiada en les seves diverses facetes, al llarg de la seva carrera ha rebut dos Goyas (com a actriu i directora), una Concha i una Biznaga de Plata, a banda del recent premi a la millor pel·lícula de la secció "Tiempo de historia" a la Semici de Valladolid, pel seu útlim documental "La Granja del pas".


Pau Subirós i Jaume Figueras, els altres convidats

El dilluns 14 de març la conversa girarà entorn de la feina que ha fet com a productor el jove Pau Subirós, que ha col·laborat en nombrosos projectes cinematogràfics i televisius i que des de l'any 2006 dirigeix la productora audiovisual El Kinògraf. La seva feina com a productor i coguionista de la pel·lícula "La plaga" li ha valgut nombrosos reconeixements nacionals i internacionals, entre els quals en destaca el Premi Gaudí al Millor Guió i a la Millor Pel·lícula de l'any 2013.

La conversa la tindrà amb el membre de Cineclub Enric Roca i es durà a terme a la Llibreria Parcir a les vuit del vespre. A més, també hi intervindran el manresà Manuel Martínez (cap de producció de documentals com "La ciutat de Plácido", "Abandonatii", "Sota els llums de Tana", "El camí dels somnis" o "De Fusioon a Gossos") i la jove Aida Lleyda ("Tercer Grado" és la seva primera pel·lícula produïda el 2013 i s'ha estrenat a diverses sales de cinema a finals del 2015. A més, ha dirigit la producció de cinc pel·lícules més que aviat seran estrenades).

Per acabar, l'Auditori Plana de l'Om acollirà, el dimarts 15 de març  a les vuit del vespre, la conversa que tindran Esteve Soler (dramaturg i crític de cinema) i el crític de cinema Jaume Figueras, un dels comunicadors més estimats del nostre país que és conegut, sobretot, per la seva faceta d'especialista cinematogràfic a TV3. Aquest savi de la vida ha examinat per dins i per fora el món de l'espectacle arreu del planeta i s'ha mantingut com una referència imprescindible en la seva llarga, divertida, elegant i modèlica carrera.