Un dia fantàstic mobilitza més de 5.400 persones a la Transèquia

L'organització aprova les millores en els avituallaments i la Mini-Transèquia, que ha tingut una bona acollida

Participants de la Transèquia a la seva arribada al Parc de l'Agulla
Participants de la Transèquia a la seva arribada al Parc de l'Agulla | Pere Fontanals
06 de març del 2016
Actualitzat a les 19:16h
Fins a 5.400 persones ha mobilitzat enguany la Transèquia en un diumenge meteorològicament rodó i amb una organització curada fins a l'últim detall, en una xifra que gairebé representen mil persones més que en l'edició de 2015. Les dades que han facilitat des de la Fundació Aigües de Manresa han estat de 3.681 participants a peu, 1.013 en bicicleta, 195 que han fet de Balsareny a Manresa corrents i 3 persones que l'han feta amb handbike. A tot això cal sumar-hi prop de 250 persones que han pres part a l'estrena de la Mini-Transèquia, que s'ha desenvolupat al Parc de l'Agulla i els 300 volutaris que han treballat per al bon funcionament d'aquesta edició.

La coordinadora de la Transèquia, Laia Muns, ha valorat molt positivament la inclusió de novetats "com la millora dels avituallaments o la Mini-Transèquia". També "el bon temps que ha fet que a portat a la gent a inscriure's massivament a última hora". Sobre l'avituallament, els Fogons del Bages han preparat plats de cigrons amb cansalada de porc Ral, d'Avinyó, que ha tingut molt bona acollida entre els participants.

La Mini-Transèquia també ha tingut molt bona acollida, amb la participació dels més petits, i el Parc de l'Agulla ha viscut un migdia de molta activitat, amb foto-call, zumba, i paradetes per cobrir totes les necessitats.
 

Una de les novetats d'aquesta edició han estat els cigrons amb cansalada de porc Ral | Pere Fontanals