Un dispositiu policial contra el petit tràfic de droga acaba amb 4 detinguts a Manresa i Igualada

Una quarantena d’agents dels Mossos, Policia Local i Cuerpo Nacional de Policía van participar en un dispositiu contra el petit tràfic de droga al nucli antic de les dues ciutats. L'actuació també es va centrar en detectar persones estrangeres en situació il·legal.

Redacció
11 de maig del 2009
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, conjuntament amb les policies locals d’Igualada i Manresa i agents del Cuerpo Nacional de Policía, van dur a terme dijous al vespre, en aquestes dues ciutats, un dispositiu per eradicar el tràfic de substàncies estupefaents a la via pública, detectar els petits furts i també identificar persones estrangeres en situació il•legal al nostre país.
 
A la comarca de l’Anoia, el dispositiu es va centrar a la plaça de la Creu i carrers adjacents d’Igualada, on darrerament s’havia produït queixes veïnals i dels comerciants per la presència de petits traficants de droga a la zona. Durant una hora i mitja, aproximadament, uns 25 agents de diferents unitats dels Mossos d’Esquadra, agents de la Policia Local d’Igualada i del Cuerpo Nacional de Policía van realitzar una quarantena d’identificacions, fruit de les quals es van denunciar tres persones per tinença de substàncies estupefaents.
 
La policia també va detenir un persona que en observar la presència dels agents presumptament va amagar en una jardinera una bossa que contenia 7 peces d’haixix. Es tracta de Fatima K, de 43 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili a Igualada. La policia li imputa un delicte contra la salut pública.
 
Pel que fa a la comarca del Bages, el dispositiu es va muntar a la plaça Gispert i el seu entorn i hi van participar una desena d’agents dels tres cossos policials. Durant dues hores es van practicar una trentena d’identificacions i es van detenir tres persones per trobar-se en situació il•legal a l’Estat espanyol. Es tracta de Hamid A, de 28 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili desconegut, Ali A, de 19 anys, de nacionalitat marroquina i també amb domicili desconegut, i Ali A, de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Manresa.
 
També es va aixecar una acta administrativa a una persona per tinença de substàncies estupefaents i es va fer un registre en un local de la zona, on els agents van obrir una acta administrativa per irregularitats.