La Comissió d'Urbanisme aprova la modificació del Pla especial de la Fàbrica Nova

Els canvis formen part del projecte Manresa 2022, que celebrarà els 500 anys de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat

Redacció
03 de març del 2016
Actualitzat a les 21:03h
La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat aquest dijous una modificació puntual del planejament de Manresa a l'àmbit de la Fàbrica Nova per facilitar la urbanització dels carres annexos a aquest espai. L'àmbit de la fàbrica, situada al centre de la ciutat, és un dels escenaris de la commemoració del 500 aniversari de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat i l'Ajuntament vol arranjar l'espai públic per reforçar el projecte turístic i cultural al voltant d'aquesta efemèride, que se celebrarà el 2022. El consistori va impulsar un planejament per a la històrica indústria Bertrand i Serra, que contemplava la construcció d'un pavelló esportiu dins de l'àmbit de la fàbrica.

Fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Manresa i Criteria Caixaholding, es va decidir modificar el planejament i substituir la construcció del pavelló per actuacions de millora de l'entorn i de la mobilitat. Amb l'horitzó del projecte Manresa 2022, la Comissió d'Urbanisme ha aprovat aquesta modificació del planejament perquè les càrregues urbanístiques es dediquin a la millora dels entorns de la Fàbrica Nova i no a la construcció d'un pavelló esportiu.