Súria recordarà la trajectòria de Neus Català amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Redacció
03 de març del 2016
Actualitzat a les 19:59h
Neus Català serà una de les protagonistes del Dia de la Dona a Súria
Neus Català serà una de les protagonistes del Dia de la Dona a Súria | PrioratDiari.cat
La figura de l'activista antifeixista Neus Català, darrera supervivent catalana del camp d'extermini nazi de Ravensbrück, centrarà un dels actes destacats del Dia Internacional de la Dona a Súria, amb la projecció del vídeo d'homenatge elaborat per l'historiador surienc Jordi Algué i Sala. L'acte tindrà lloc el proper divendres 11 de març, a les vuit del vespre, al saló de sessions de la Casa de la Vila i comptarà amb la participació del mateix Algué, que protagonitzarà una xerrada-col·loqui.

Abans del dia 11, però, Súria viurà altres esdeveniments relacionats amb el Dia de la Dona, com ho serà la tradicional concentració i lectura del manifest que es durà a terme el dia 8, a les nou del matí, davant de la Casa de la Vila. A continuació es farà una caminada fins al municipi de Sant Mateu de Bages per visitar La Ribera, la Font del Roure i el pou de glaç, amb el guiatge de l'estudiós surienc Albert Fàbrega i Enfedaque. També el dia 8, a les 8 del vespre hi haurà la xerrada "Exercici físic i salut", a càrrec de Miquel Reguant. Es farà a l'Esplai del barri de Salipota i ho organitza l'Associació de Veïns de Salipota.

El programa d'actes continuarà el dijous 10 de març amb un taller de relaxació i moviment que tindrà lloc al Casal de Joves entre les quatre i les sis de la tarda. Aquest taller anirà a càrrec d'Ester Bach i Cobacho, dansaterapeuta i especialista en relaxació i expressió corporal. 

L'organització dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona a Súria és a càrrec de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament, amb el suport del Consell Comarcal del Bages, Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages, Casal de la Dona, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.
Arxivat a