El Documental del Mes projecta aquest dijous «Vindran temps millors»

Es tracta del retrat de Niels Stockholm, granger de 79 anys, que sent com la seva vida s'acosta al final sense tenir un successor que pugui seguir el seu somni

Redacció
01 de març del 2016
Actualitzat a les 12:26h
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 3 de març, a les vuit del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, "Vindran temps millors", de Phie Ambo.

La producció relata la història de Niels Stockholm, un granger de 79 anys que es dedica a l'agricultura biodinàmica. Treballa la terra amb la seva dona Rita al nord de Copenhaguen i la seva filosofia vital es basa en la idea que l'home i la terra estan connectats amb l'univers i, per això, cultiva els seus aliments en estricta sincronia amb el calendari lunar, per aconseguir la màxima harmonia amb el cosmos. Els aliments de la seva granja, frescos i d'una qualitat excepcional, es poden consumir en els millors restaurants del món. No obstant això, però, en Niels ha d'enfrontar-se a diversos problemes que pertorben el seu dia a dia: la seva granja s'ha d'adaptar a les normatives i regulacions d'unes autoritats que són indiferents als seus principis biodinàmics. Però el  maldecap  més gran és sentir que la seva vida s'acosta al final i que no té cap successor que pugui seguir el seu somni.

L'autora

Phie Ambo es va graduar com a cineasta documental a la National Film School of Denmark l'any 2003. Les seves pel·lícules tracten una gran diversitat de temes, que fan que sigui molt popular en el circuit de festivals. El 2001 va guanyar el prestigiós premi Joris Ivens a l'IDFA amb Family (2001). És cofundadora de la productora Danish Documentary Production.

Actualment, està treballant en la pel·lícula "Ripples on the Shore", que tanca la trilogia sobre ciència i existència humana que va començar amb "Mechanical Love" (2007) i "Free the Mind" (2012).