CiU Sant Fruitós diu que és al Consorci de l'Agulla on s'ha de debatre el complex hoteler

Acusa al govern de Batanés de no haver informat del Portal de l'Agulla aquest òrgan supramunicipal tot i que va celebrar un ple pocs dies abans de la seva aprovació

Pla general dels terrenys on es vol ubicar el projecte Portal de l'Agulla
Pla general dels terrenys on es vol ubicar el projecte Portal de l'Agulla | Estefania Escolà
Pere Fontanals
26 de febrer del 2016
Actualitzat el 08 d'abril a les 10:48h
El grup municipal de CiU a Sant Fruitós de Bages no contempla el debat sobre l'Avanç de modificació puntual del PGOU Portal de l'Agulla fora del Consorci de l'Agulla. En un document que els nacionalistes van entrar a l'Ajuntament de Sant Fruitós poc després de l'aprovació de l'avanç, retreuen al govern que, malgrat que pocs dies avans de la seva aprovació hi havia hagut un ple del Consorci de l'Agulla, ningú no en va fer esment, tot i que necessàriament s'havia de conèixer.

CiU també raona que el govern els va donar molt poc temps per analitzar l'expedient abans de la seva aprovació, i que no té sentit acceptar aquesta modificació quan el propi ajuntament té la voluntat de modificar el POUM, sense que aquest contempli el Portal de l'Agulla.

La formació encapçalada per Mercè Casals qüestiona també "l'oportunitat" de valorar un projecte com aquest, ja que tot i que valora que l'existència d'una iniciativa privada que vol fer inversió al municipi s'ha de tenir en compte, "cal consensuar-la dins el marc reglamentari i legal" i "mai no pot ser un xec en blanc a canvi d'uns ingressos econòmics".

És per això que demanen al govern que "repensi el projecte, el consensuï dins el Consorci de l'Agulla i faci tot el possible per tal de poder encabir la iniciativa privada, la inversió al territori, la sostenibilitat i la preservació dels espais naturals" mantenint els principis que regeixen el Consorci Urbanístic de l'Agulla.