Sant Vicenç externalitza el Servei d'Atenció Domiciliària tot i les queixes de l'oposició

L'equip de Govern defensa que buscar la col·laboració público privada permetrà millorar la gestió del servei, donar cobertura a la demanda actual i consolidar les condicions de feina de les treballadores

Redacció
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:50h
La junta de govern local de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat externalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària malgrat la petició dels grups de l'oposició de fer-ho en el ple i així poder participar en el debat del plec de clàusules. En el ple posterior a la junta de govern local, es va facilitar als grups de l'oposició còpia del plec aprovat amb anterioritat. El govern justifica la privatització del servei per la "voluntat de millorar la gestió del servei, donar cobertura a la demana actual i futura i consolidar les condicions de feina de les treballadores". El govern local defensa que la responsabilitat del servei continuarà essent pública i que pel que fa les hores d'atenció es farà un salt important. De les 3.342 hores cobertes el 2015 es passarà a 6.450 hores de servei anuals amb la signatura del nou contracte. Les dades de què disposa l'Ajuntament indiquen que la població de Sant Vicenç de Castellet té uns índex d'envelliment superior a la mitjana catalana. 

A través de la licitació del servei a una empresa especialitzada en què la provisió del servei continua sent pública i l'únic que es delega és la producció del servei. El consistori vol aconseguir 4.950 hores d'atenció personal, 1.500 hores d'auxiliar a la llar, 30 hores anuals de fisioteràpia a disposició dels usuaris, 30 hores de neteja de xoc a disposició de l'Ajuntament, ajudes tècniques a disposició dels usuaris i l'ampliació de la cobertura horària del servei (de dilluns a divendres de 7 a 21 hores i dissabtes de 8 a 13 hores). L'Ajuntament també ha explicat aquests canvis a la plantilla actual del SAD que veurà reforçades les seves condicions de treball.