La SINS Cardener organitza unes Jornades d'Oficis i Vocacions per als alumnes del centre

Visitaran l'institut de Sant Joan persones com la cantant Celeste Alías, el mag Quico Ponsa, la metgessa Gemma Ronch o la monja Sor Lucía Caram

Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:53h
L'Institut SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada dedicarà la darrera setmana de febrer als Oficis i les Vocacions. Aquestes Jornades de tallers i xerrades que s'hi faran estaran conduïdes per pares i mares, professors, col·laboradors del centre i professionals de la comarca i tot Catalunya que vindran a presentar el seu ofici als alumnes de l'Institut. L'objectiu del cicle no és només orientar els alumnes cap a un camí professional, sinó anar a l'arrel, al punt en què els alumnes comencen a reflexionar què els motiva per al seu futur professional.

En un temps en el qual tenir feina ha esdevingut un dels leit motivs de la nostra societat i una de les preocupacions principals dels joves, SINS Cardener s'ha marcat com a objectiu acompanyar amb el màxim nombre de punts de vista la tria d'interessos professionals dels alumnes. 

Així doncs, passaran pel centre el mag Quico Ponsa, les educadores Roser Sánchez i Lola Cruz, els psicòlegs Jaume Francesch, Albert Bover i Gemma Badias, l'enginyer Iban Hortal, l'expert en seguretat vial Luis León, la metgessa Gemma Roch, l'equip de la UPC de Química de Manresa, la capoeirista Dinma Hermida, l'arquitecte Albert Sos, l'enginyera informàtica Balbina Rocosa, la cantant Celeste Alías, els artistes Quim Moya i Glòria Íñiguez, l'escriptora Yolanda Felice, la monja Sor Lucía Caram, el fotoperiodista Oriol Segon i la periodista del temps Miriam Santamaria, entre molts d'altres.

L'autonomia de l'alumne, la clau del sistema educatiu renovador

La Secció d'Institut Cardener és un centre que treballa per una educació totalment participativa en què es fomenta principalment l'autonomia de l'alumne. Per assolir aquesta fita l'estructura horària dista força de la tradicional. 

L'horari es divideix en 5 franges: Habilitats (Català, Castellà, Anglès, Matemàtiques, Música, Visual i Plàstica, i Educació Física), Projectes i Tallers (Hands on, IdeaPro, Digital Bàsic, Jardineria, Ciències Bàsic, Ciències en context, Artístic i Digital Avançat), Llenguatges (Escriptura creativa, Fotografia, Alemany, Teatre, Cuina, SINS Tv, Entorn científic i SINS Band) i Tutories (Grupal i Individual). En totes les activitats es capgira el procés clàssic d'aprenentatge: són els alumnes qui descobreixen, qui investiguen i els que creen. Els professors els acompanyen en aquest procés, però les grans classes magistrals de tota la vida es deixen de banda per complet. 

Premi "Escuelas para la Sociedad Digital" Fundación Telefónica

Recentment, a més, SINS Cardener ha estat guardonat amb el 2n premi Fundación Telefónica "Escuelas para la Sociedad Digital" a nivell estatal, en la categoria d'Instituts Públics. 

El premi no només valora la integració de la tecnologia digital a l'aula, sinó que té en compte l'important treball de renovació pedagògica, sobretot en les metodologies de treball, els canvis en l'organigrama i els reptes que el centre es marca pel futur immediat.