Alumnes del Bages Sud i joves d'Ampans repeteixen el projecte Dos Rius

Joves que van participar al projecte Dos Rius el curs 2014-15
Joves que van participar al projecte Dos Rius el curs 2014-15 | Ampans
Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 21:46h
Alumnes dels Instituts de secundària del Bages Sud i joves d'Ampans comparteixen per tercer any consecutiu el projecte Dos Rius, amb un doble objectiu: el respecte al medi ambient i l'aproximació entre els dos col·lectius de joves. La regidora d'ensenyament, Cultura i Joventut, de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Sílvia Vila, els rebrà aquest dijous durant la tercera trobada del curs

Més d'un centenar de joves ja han participat en el Projecte Dos Rius impulsat entre els Instituts de Secundària del Bages Sud ( (IES Castellet, Col·legi Roser de Sant Vicenç i SES Bages Sud de Castellbell i el Vilar) i Ampans, des que es va iniciar l'any 2013. El projecte, que rep el nom de Dos Rius, té un doble objectiu, fomentar el respecte i l'estimació pel territori mitjançant la confluència geogràfica dels rius Cardener i Llobregat que uneix els 3 instituts participants, i l'aproximació a la realitat de dos col·lectius de joves, els adolescents dels instituts i els joves d'Ampans.

Dos Rius és un projecte que es consolida i contribueix al treball cooperatiu i a la transformació social, fomentant l'aprenentatge vivencial, la responsabilitat cívica, i els valors tan essencials com el respecte, la responsabilitat o el compromís. El vehicle que ajuda a portar a terme aquest treball cooperatiu és l'esport, i amb el lema "L'esport ens uneix" 43 joves compartiran aquest dijous una jornada a Sant Vicenç de Castellet, en la tercera trobada d'aquest curs. La trobada serà a les 10.30h del matí i els rebrà la regidora d'Ensenyament, Cultura i Joventut d'aquest municipi, Sílvia Vila.

Prèviament els alumnes dels instituts i els joves d'Ampans ja es van trobar al novembre, en la presentació dels objectius del Dos Rius 2016-2017, i al desembre, quan es va realitzar l'itinerari esportiu a les instal·lacions d'Ampans, planificats i dinamitzats per tots els participants, com un treball en equip.

Aquesta serà la tercera trobada del curs abans de la darrera sortida que culmina cada edició del projecte. Enguany, una estada de dos dies al municipi empordanès de L'Escala culminarà el curs 2015-2016. Fa dos anys, els alumnes dels instituts i els joves d'Ampans van presentar el projecte en unes Jornades educatives europees a Itàlia.

Dos Rius està emmarcat dins la línea de treball cooperatiu d'Aprenentatge i Servei impulsat pel Departament d'Ensenyament, fomentant les aliances entre el sector de l'educació i les organitzacions solidàries per contribuir a la formació en valors dels joves. Els participants reconeixen que gràcies al projecte han canviat la seva percepció de la discapacitat, i els ha ajudat a trencar barreres i reduir les pors que tenien uns i altres. Les relacions han anat més enllà de compartir les trobades previstes durant l'any, han enfortit els vincles i s'han creat relacions d'amistat fora del marc del projecte.