Setem presentarà Camps de Solidaritat per fomentar l'activisme internacional

La presentació es farà aquest divendres a les 8 del vespre a la Casa Flors Sirera

Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:35h
Aquest divendres, 26 de febrer a les 8 del vespre, a la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera (Carrer de les Saleses, 10), la ONG de solidaritat internacional, Setem, presentarà el programa Camps de Solidaritat que té per objectiu fomentar l'activisme internacional posant en relleu les creixents desigualtats Nord-Sud, i generar una mirada crítica i reflexiva sobre l'actual ordre mundial.

Durant la trobada s'explicarà als assistents el procés que s'ha de seguir per participar en camps de treball d'Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica en àmbits com l'educació, el Comerç Just, l'emigració, o els Drets Humans. L'experiència implica participar en un cicle de formació i sensibilització que es desenvolupa en tres fases: 

En la primera fase es fa la preparació i formació (d'abril a juny) a través del Curs de formació 'Apropar-se al Sud' reconegut pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya. Es tracta d'un curs obligatori de 40 hores que es realitza en caps de setmana.

La segona fase consisteix en el viatge i l'estada a un país del Sud (a triar entre els mesos de juliol, agost o setembre). L'objectiu és conèixer la feina d'organitzacions locals dels països del Sud, convivint amb les persones que hi estan vinculades i compartint tallers i activitats quotidianes.

Finalment, en la tercera fase, ja a la tornada a casa, els participants assoleixen el compromís de divulgar el que han après i, així, contribuir a sensibilitzar l'opinió pública sobre la realitat de desigualtat que s'haurà vist als països del Sud. Es tracta de no deixar aquesta experiència de solidaritat en un viatge d'un mes.

Setem és una entitat amb una llarga trajectòria organitzant camps de solidaritat. És una organització no governamental de solidaritat internacional, independent i participativa que, juntament amb organitzacions del Sud, sensibilitza la societat sobre les desigualtats Nord-Sud, en denuncia les causes i promou transformacions personals i col·lectives per aconseguir un món més just i solidari.

Per a tenir més informació cal trucar al 938724496 o bé escriure a [email protected] o consultar la web www.setem.org/camps.