La Mostra de Teatre als Instituts de Manresa arriba a la 20a edició

Quatre instituts de la ciutat mostren el treball que han realitzat en el marc del Taller de Teatre de la Diputació.

Redacció
07 de maig del 2009
Durant aquest curs escolar, alumnes de quatre instituts de Manresa han cursat el Taller de Teatre. Es tracta d’una activitat formativa que impulsa la Diputació de Barcelona amb la col•laboració de l’Ajuntament de Manresa adreçada a alumnes d’Instituts d’Ensenyament Secundari, la finalitat de la qual és potenciar la formació integral dels participants, desenvolupar la seva capacitat expressiva i sensibilitat artística. El resultat del Taller es podrà veure a la Mostra de Teatre als Instituts de Manresa, que enguany arriba a la 20a edició i que començarà aquest divendres. La Mostra comptarà amb les representacions que faran quatre instituts de la ciutat.

Els centres que durant aquest curs han impartit el Taller de Teatre són l’IES Guillem Catà, l’IES Lacetània, l’IES Lluís de Peguera i l’IES Pius Font i Quer. Les sessions han estat dirigides per llicenciats en Art Dramàtic i experts en pedagogia teatral i han tingut com a estructura bàsica el que seria la iniciació a les tècniques teatrals, proposta i memorització del text, muntatge, assaigs i representació pública.

Els alumnes han participat en una sessió de tres hores a la setmana fins a complimentar les hores adjudicades al taller, incloent assaigs, generals, muntatge i representacions. El mòdul actual és de 75 hores, es va iniciar a l’octubre i conclou al maig. El taller, que té de 12 a 18 participants, està adreçat a dos tipus de grups d’alumnes diferenciats per edats: de 12 a 14 anys i de 15 a 18 anys.

La 20a Mostra de Teatre als Instituts de Manresa s’obrirà aquest divendres dia 8 de maig i inclou la representació de quatre obres. De cada obra se’n fan dues sessions. Una, al migdia, adreçada als alumnes dels centres que la representa i, la segona, oberta a tothom.

Les obres que es representaran són:

“15x15"
-de Joan Barbero, Jordi Casanovas, Clara Cols, Octavi Egea i Pere Puértolas
-direcció d’Alícia Puertas
Les funcions tindran lloc:
8 de maig del 2009 a les 12:00 i a les 21:00
Lloc : Teatre Conservatori de Manresa  C/del Mestre Blanch, 4, Manresa.
Alumnes de l’IES Lacetània.

“Línea Roja”
-de V. Ludwing i B. Heymann   
-direcció de Carme Sánchez Pascuet
Les funcions tindran lloc:
12 de maig del 2009 a les 12:00 i a les 21:00
Lloc: Teatre Conservatori de Manresa  C/del Mestre Blanch, 4, Manresa.
Alumnes de l’IES Lluís de Peguera.

“L’Hospital Tranquil”
-de Vicent Marça           
-direcció de Carme Sánchez Pascuet
Les funcions tindran lloc:
19 de maig del 2009 a les 12:00 i a les 21:00
Lloc : Teatre Conservatori de Manresa  C/del Mestre Blanch, 4, Manresa.
Alumnes de l´IES Pius Font i Quer.

“Automàtics”
-de Javier Daulte
-versió i adaptació de Clara Cols       
-direcció d’Alícia Puertas
Les funcions tindran lloc:
22 de maig del 2009 a les 12:00 i a les 21:00
Lloc: Teatre Conservatori de Manresa  C/del Mestre Blanch, 4, Manresa.
Alumnes de l´IES Guillem Catà.

El passat 23 d´abril va començar a Moià i a Bagà l’edició d’enguany de les Mostres de Tallers de Teatre als Instituts d’Ensenyament Secundari. Durant els mesos d’abril, maig i primera setmana de juny, 44 centres d’ensenyament secundari, de 25 municipis de la província de Barcelona, presentaran un total de 36 tallers de teatre als seus companys d’institut i als habitants de la seva comunitat.

Aquest programa organitzat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, rep el suport dels ajuntaments participants de la demarcació i l’estreta col•laboració dels centres d’ensenyament secundari, i dóna servei pedagògic i artístic de qualitat als joves a través de l’experimentació i el joc dramàtic.