Nous programes d’assessorament per contribuir a millorar la competitivitat dels comerços

Es tracta del programes ‘Modernitza’t’, ofert per la Cambra de Comerç amb la col•laboració de la Diputació i l’Ajuntament, i ‘PIMESTIC.cat’, ofert per CATIC, la Generalitat i l’Ajuntament.

Redacció
07 de maig del 2009
Els establiments comercials i de serveis de la ciutat de Manresa tenen a la seva disposició dos programes d’assessorament i diagnosi que tenen per objectiu oferir-los una eina que els permeti ser més competitius. Es tracta dels programes:
  • Modernitza’t, que ofereix la Cambra de Comerç de Manresa en col•laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa
  • PIMESTIC.cat, que ofereix la Generalitat de Catalunya, el Centre d’Aplicacions TIC de Manresa (CATIC) i l’Ajuntament.
El període per acollir-se als dos programes, que són gratuïts, ja està obert.

‘Modernitza’t’
La Cambra de Comerç de Manresa, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa, ha tornat a posar en marxa un programa d'assessorament i diagnosi per al comerç amb l'objectiu d'oferir als comerços una eina que els permeti ser més competitius. Igual que l’any passat, les sol•licituds les gestiona l’Ajuntament. Així, els comerços interessats en participar en aquest programa, que no té cap cost per a l’establiment, s’han de dirigir a l’Ajuntament.

El servei consisteix en fer una anàlisi detallada del comerç en qüestió des de diferents punts de vista (imatge, estratègia comercial, política de comunicació, situació econòmica i financera, etc.) i, a partir de la informació recollida en aquesta fase, elaborar un diagnòstic sobre la situació l'establiment i proposar mesures per millorar la seva gestió. Es tracta d'un servei totalment personalitzat i dut a terme per tècnics especialitzats. Els establiments que fins ara han participat en aquest programa n'han fet una valoració molt positiva. L’any passat es van fer 19 diagnosis d’aquest tipus a comerços de Manresa.
 
‘PIMESTIC.cat’
L’objectiu d’aquest programa és la millora de la competitivitat dels establiments comercials i de serveis mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC. Com en el cas anterior, el programa ofereix un servei d’assessorament i l’elaboració d’una diagnosi, en aquest cas centrada en les noves tecnologies.

El serveix consisteix en un anàlisi dels objectius estratègics de l’establiment en qüestió i el nivell d’implantació i l’ús de les TIC. Així, s’ofereix una diagnosi de l’estat de digitalització actual de l’establiment i també una proposta de millores basada en l’ús de les TIC que ha de permetre que l’establiment sigui més competitiu, redueixi els costos i/o augmenti les vendes.

Com que els establiments no tenen les mateixes necessitats, el servei d’orientació  PIMESTIC ofereix dos tipus de servei d’acord amb les característiques del negoci:
  • Servei d’orientació bàsic. Adreçat a establiments que estan en un estat bàsic de digitalització, però que volen iniciar el seu camí cap a l’aprofitament de les TIC al seu negoci: accedir a Internet de manera segura, millorar la presència a Internet, optimitzar les comunicacions de veu i dades, millorar la gestió de les àrees de comptabilitat i la gestió de recursos humans, etc.
  • Servei d’orientació avançat. Adreçat a les empreses que ja han incorporat les noves tecnologies al negoci, però que volen millorar el grau d’aprofitament de les TIC: millorar la relació amb proveïdors i clients (extranet, CRM), optimitzar els processos interns (ERCP, solucions verticals), agilitzar els tràmits amb la banca i les administracions públiques, etc.
Fins l’any passat, aquest programa estava subvencionat per la Generalitat de Catalunya, i els establiments havien d’abonar una part del cost del servei. Des d’aquest any, el programa és totalment gratuït, ja que la part que abonaven els comerços l’assumeix l’Ajuntament, que hi destina una partida de 7.000 euros. El servei s’adjudicarà per ordre de sol•licituds fins exhaurir el pressupost. El Centre d’Aplicacions TIC de Manresa (CATIC) es fa càrrec de portar a terme l’assessorament i diagnosi. Els comerços interessats en participar en aquest programa s’han de dirigir a l’Ajuntament.