Navàs organitza una xerrada sobre com empeltar a 15 dies de la Mostra de Vins

Es durà a terme aquest dissabte a la plaça Gaudí

Redacció
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:05h
L'Ajuntament de Navàs ha organitzat, per aquest dissabte 27 de febrer, una xerrada que porta com a títol "Temps d'empeltar" i que es durà a terme a les dotze del migdia a la Plaça Gaudí del municipi.

La xerrada, que és oberta a tothom, constarà de dues parts; una de teòrica, que anirà a càrrec de Maria Estruch, que exposarà d'on ve i perquè es duu a terme aquesta tradició, i una de pràctica, que la duran a terme diferents vinyaires amb l'ajuda de Josep Obradors, gran coneixedor d'aquest exercici.

La Mostra de Vins de Navàs

La xerrada d'aquest dissabte servirà, també, per presentar oficialment el cartell de la Mostra de Vins de Navàs, la festa més important de municipi en referència a la vinya i que enguany se celebrarà el 13 de març.

Serà la quarta edició d'una iniciativa que va sorgir de la mà de l'Associació de Veïns de Castelladral i de l'àrea del Món Rural de l'Ajuntament de Navàs, per retre homenatge a les persones que han mantingut viva l'activitat tradicional d'elaborar vi casolà i també  a les noves generacions de vinyataires que sobre els fonaments de la tradició artesanal han donat un pas qualitatiu a l'activitat amb l'objectiu de fer productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient.