Es presenta la Solidària 2009 a Sant Joan de Vilatorrada

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va presentar divendres dia 17 d'abril la Solidària 2009 que tindrà lloc durant els mesos d’abril, maig i juny sota el lema de “Davant la Crisi, canviem les regles del joc”.

Redacció
06 de maig del 2009
La regidoria de Solidaritat, Cooperació i Foment de la Pau, té el compromís, reflectit en el PAM, de programar les activitats de sensibilització en matèria de solidaritat al voltant d’un eix temàtic anual, fet que ha de permetre tenir major ressò, major capacitat de concreció i aprofundiment en el tema que es tracti i major incidència.
 
Enguany és el segon any que es programen les activitats amb aquest criteri i propòsit i per tal de consolidar-lo i establir una línia de continuïtat s’estrenen un nom i un lema de referència. Per una banda el nom de Solidària i l’any en què es realitzin i per una altra el lema “perquè un altre món és possible i necessari” que acompanyarà al lema principal de cada campanya. Aquest lema i que serà present en totes les edicions de la Solidària, vol expressar l’objectiu finalista de treballar per un món més just, que es té el convenciment que no només és possible sinó també necessari.
 
Enguany doncs, l’edició de la Solidària 2009 s’ha volgut fer girar al voltant de l’economia i especialment la crisi en la que està immersa. Marañón ha explicat que “avui dir que un altre món és possible passa per dir que una altra economia, solidària, pensada de manera global, i a llarg termini, és possible i necessària”.
 
L’objectiu dels actes programats és fer arribar a la ciutadania aquestes reflexions així com analitzar les causes de la crisi, però sobretot i de manera especial l’escenari del després i les solucions que s’hauran de prendre si es vol que un cop enrere de la crisi l’escenari mundial sigui més pròxim a aquest altre món possible en el que molta gent somia i per al que treballa.