La Comissió d'Urbanisme aprova una àrea industrial de suport a les mines

El Pla Parcial Plurimunicipal de Can Sibila, entre Súria i Sant Mateu, contempla 148.009 metres quadrats pensats per acollir les activitats auxiliars vinculades a l'expansió de l'activitat extractiva de les mines

Zona on s'ha de desenvolupar l'àrea industrial de Can Sibila
Zona on s'ha de desenvolupar l'àrea industrial de Can Sibila | AjSMB
Redacció
17 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:10h
La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda al projecte aprovat pels ajuntaments de Sant Mateu de Bages i de Súria del Pla Parcial Plurimunicipal de Can Sibila que permetrà el desenvolupament d'una nova àrea industrial compartida entre els dos municipis. Es tracta d'una àrea de 148.009 metres quadrats que té l'objectiu de generar una oferta de sòl pensada per acollir les activitats industrials, magatzems, tallers i altres activitats auxiliars vinculades a l'expansió de l'activitat extractiva de les mines, aprofitant l'impuls que suposa el projecte Phoenix.

L'àmbit que ocupa la futura àrea industrial està situada a cavall entre els dos termes municipals amb una superfície de 54.961 metres quadrats corresponents al terme de Sant Mateu de Bages i 93.048 m2 al de Súria.

Els dos ajuntaments han treballat durant els darrers quatre anys per donar resposta a aquesta iniciativa privada que es traduirà en la creació d'una nova àrea de sòl industrial situada al peu de la C-55, entre Súria i Valls de Torroella. La tramitació del projecte va començar l'any 2012, amb la modificació puntual de normes subsidiàries necessària per requalificar el  sòl agrícola afectat i convertir-lo en sòl urbanitzable.

L'aprovació del Pla Parcial Plurimunicipal permetrà que la promotora (Suprebat SL) redacti el projecte d'urbanització que hauran d'aprovar els dos consistoris implicats. Un cop s'hagi finalitzat aquest tràmit es podran iniciar els treballs d'urbanització i parcel·lació previstos al projecte d'acord amb els criteris de classificació del sòl que contempla el Pla Parcial.

L'edificabilitat màxima permesa és de 35.938.10 m2 en el municipi de Súria i de 23.265.57 en el municipi de Sant Mateu de Bages. El sòl destinat per a usos públics - vials, equipaments o zones verdes- és de 43.119.81 m2 per al municipi de Súria i de 22.638,93 per a Sant Mateu de Bages.

En el cas de la superfície corresponent al terme municipal de Sant Mateu de Bages, el Pla Parcial contempla un sostre edificable de 21.714,86 metres quadrats als quals cal afegir la reserva de sòl públic destinada a zona verda (5.428,16) i el corresponent a vials i infraestructures de comunicació (10.314,56).
Arxivat a