La Cambra ensenya com tenir suport d'Europa per a projectes d'innovació

En una jornada es van donar a conèixer el programa Horitzó 2020 i la xarxa Enterprise Europe Network a les empreses del territori

Redacció
17 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:27h
Empreses de la comarca del Bages van conèixer aquest passat dimarts com poden obtenir suport d'Europa per tirar endavant els seus projectes d'innovació. En una jornada convocada per la Cambra de Comerç de Manresa i Acció es van donar a conèixer dos instruments que les institucions europees ofereixen a les petites i mitjanes empreses de tot el continent i als quals les empreses del territori poden accedir a través de les entitats locals de suport a l'empresa. Es tracta del programa Horitzó 2020, que financia projectes d'R+D i innovació duts a terme per a universitats i grups de recerca, grans empreses, associacions d'empreses, pime i administracions públiques, i la xarxa Europe Enterprise Network (EEN), que reuneix 600 organitzacions empresarials de 54 països per facilitar el contacte i la cooperació entre les petites i mitjanes empreses de cadascun dels territoris.
 
La Cambra de Comerç de Manresa, com a membre de la xarxa EEN, és qui ofereix a les empreses del territori els serveis i els contactes d'aquesta xarxa. La jornada d'aquest dimarts va comptar també amb la participació del centre tecnològic CTM-Eurecat, que és un altre dels agents que les empreses locals tenen al seu servei a l'hora d'acompanyar-les en el desenvolupament de projectes d'R+D que puguin optar a finançament europeu.
 
La sessió va servir per donar a conèixer aquestes dues eines i per remarcar la importància de l'R+D. En aquest sentit, els ponents van insistir en què hi ha finançament europeu per a projectes d'excel·lència en R+D i que el simple fet de preparar una proposta ja és positiu per a l'empresa, ja que implica delimitar un full de ruta en l'àmbit de la recerca i el desenvolupament de nous productes i serveis.