La CUP vol una oposició «frontal» al Portal de l'Agulla que proposa Sant Fruitós

La formació rupturista promou una junta extraordinària del Consorci Urbanístic de l'Agulla per a que es pronunciï en aquest sentit

Parc de l'Agulla
Parc de l'Agulla | Antònia Capella
Redacció
16 de febrer del 2016
Actualitzat el 08 d'abril a les 10:57h
La CUP Manresa "està movent fitxa" per tal que es convoqui una junta extraordinària del Consorci Urbanístic de l'Agulla amb l'objectiu que des d'aquest ens hi hagi una "oposició frontal" al projecte del Portal de l'Agulla que preveu un pàrquing per a camions, una gasolinera, un hotel i un restaurant de menjar ràpid a l'entrada oest d'aquest parc.

El projecte, que està en fase d'avanç a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, ja ha rebut la desaprovació de l'entitat ecologista Meandre, del PSC Manresa, d'ERC Sant Fruitós, i ara és la CUP qui denuncia que el Portal de l'Agulla "se situa en uns terrenys considerats pel propi Pla General d'Ordenació Municipal de Sant Fruitós de Bages com a agraris i paisatgístics i com a espai de connexió entre espai agraris".

La formació rupturista destaca que on es preveu desenvolupar el projecte són "uns terrenys situats entre dues de les hortes més importants de la ciutat de Manresa, Viladordis i el Poal, i d'un espai imprescindible per tal de connectar l'Anella Verda". Motiu pel qual consideren de "vital importància" mantenir aquests terrenys com a zona agrària, i com a eix connector de les dues hortes.

A més a més, la CUP denuncia que, en contra del què diu el projecte, "es tracta d'un projecte destinat a un espai de parada per als cotxes que transitòriament passen per l'eix transversal (C-25)", és a dir, que "té un interès clarament privat, molt allunyat del concepte d'interès públic". I denuncia que els promotors mostren "un nul coneixement i respecte pel projecte de parc agrari de l'Agulla i pel concepte d'Anella Verda"

Finalment, també denuncien que si bé el dictamen aprovat al ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós per començar a realitzar els tràmits, incloïa un punt que deia "comunicar aquest acte al Consorci Urbanístic de l'Agulla i als presentadors de la iniciativa", la CUP de Manresa -que forma part d'aquest consorci- no ha rebut cap tipus de comunicació. L'únic que saben és que "el senyor Batanés va fer una trucada a l'alcalde de Manresa, que en cap cas ho ha fet saber als grups municipals".