El fiscal retira la denúncia i s'arxiva el cas contra els ocupants del carrer Girona

La Sareb, propietària de l'immoble ocupat per la PAHC, ja havia retirat l'acusació particular després d'arribar a un acord de lloguer social amb els veïns

La Dora, el Manolo, la Núria i el Carmelo celebren l'arxivament del cas a la sortida del jutjat
La Dora, el Manolo, la Núria i el Carmelo celebren l'arxivament del cas a la sortida del jutjat | PAHC
Pere Fontanals
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:56h
La Dora, el Manolo, la Núria i el Carmelo han sortit contents aquest dimarts dels jutjats de Manresa després de treure's de sobre l'última conseqüència de l'ocupació dels habitatges del carrer Girona de Manresa que van fer el 13 d'abril de 2014 de la mà de la PAHC Bages. Després de la vista sobre l'ocupació, el fiscal de Manresa ha retirat la seva denúncia, i el jutge ha arxivat el cas.

Aquest era el trajecte més lògic que havia de seguir el cas després que el novembre passat la Sareb, com a propietària de l'immoble, retirés els càrrecs contra ells després d'haver arribat a un acord de lloguer social després d'intenses negociacions entre les famílies, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa. Aquell acord va ser pioner a tot l'Estat entre families ocupants i el conegut popularment com a "banc dolent".

A la porta del jutjat s'hi han aplegat una trentena d'activistes de la PAHC per donar suport als jutjats. Tots plegats han celebrat l'arxivament del cas.