El Consell Municipal de la Dona critica Empar Moliner pel que va dir sobre els fets del Carnaval

L'ens, a través d'un comunicat, ha recordat que "el patriarcat encara és molt present en la societat"

Redacció
16 de febrer del 2016
Actualitzat el 17 de febrer a les 18:47h
Empar Moliner parlant de la pancarta 'La Gabriel és de tots' a 'Els Matins' de TV3
Empar Moliner parlant de la pancarta 'La Gabriel és de tots' a 'Els Matins' de TV3 | ccma
El Consell Municipal de la Dona ha emès un comunicat on, per una banda, elogia el fet que a l'Ajuntament de Manresa s'hagi reinstaurat la Regidoria de la Dona i per l'altra, condemna la pancarta "La Gabriel és de tots", que es va poder veure durant la rua del Carnestoltes de la ciutat i, més concretament, les declaracions posteriors que va fer Empar Moliner a Els Matins de TV3.

Pel que fa al primer punt, les membres de l'òrgan de participació ciutadana expressen que "trobem que és una decisió molt encertada" i donen la benvinguda a la nova regidora de la Dona, Cristina Cruz, tot declarant que "desitgem poder treballar en la mateixa línia que hem portat fins ara per millorar i normalitzar la situació de la dona a Manresa". 

De fet, en l'anterior legislatura -on no hi havia aquesta regidoria- el Consell Municipal de la Dona explica que "no vam defallir en les nostres reivindicacions, a vegades incompreses, perquè sempre se'ns deia que amb la regidoria de Serveis Socials es faria la mateixa feina i es destinarien els mateixos recursos". Unes reivindicacions que, diuen, "han tingut els seus fruits" després que abans de les passades eleccions l'ens convoqués els alcaldables per exposar i reclamar el per què calia la regidoria.

D'altra banda, el comunicat dóna suport a Cristina Cruz en la seva intervenció contra la pancarta que es va exhibir durant la rua de Carnestoltes, fent públic el seu "total desacord amb el tractament i les opinions personals que han sorgit dels mitjans de comunicació". Més concretament fan referència a com va tractar el tema la periodista Empar Moliner en l'espai que protagonitza a Els Matins de TV3. Segons les membres del consell, Moliner va fer "comparacions molt desencertades de temes que creiem molt seriosos". Unes comparacions que "no només són sexistes sinó que denoten la seva falta de sensibilitat i la gran influència que el patriarcat ha deixat a la nostra societat", recalquen. 

Davant d'aquest fet, les dones del consell declaren que "seguirem fent les reivindicacions que considerem necessàries per canviar aquesta dinàmica malgrat totes les crítiques i incomprensions que ens porta aquesta lluita", tot posant de manifest que "les moltes polítiques que es porten a terme a nivell europeu a favor de les dones encara són necessàries per visibilitzar la veu de les dones arreu del món i per per treballar en l'eradicació del sistema patriarcal que genera situacions d'indefensió, precarietat, desigualtat i violència sobre les dones i les seves filles".