Santpedor reedita el seu compromís amb la tradició amb la Fira de Sant Antoni

Els carruatges tradicionals cedits per les cases històriques de Santpedor van ser els protagonistes de la diada
Els carruatges tradicionals cedits per les cases històriques de Santpedor van ser els protagonistes de la diada | AjSP
Redacció
15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 21:33h
Santpedor va reeditar la seva cita amb la tradició celebrant, aquest passat diumenge, la tradicional desfilada dels Tres Tombs. Cada any, amb motiu de la Festa de Sant Antoni, els carrers de la vila s'omplen de color amb la passejada dels carruatges tradicionals cedits per les cases històriques del municipi. 

Enguany van ser una trentena els participants, la majoria de Santpedor, acompanyats pels cavalls i genets que es van donar cita a Cal Llovet per dirigir-se fins a la Plaça de l'Església, on hi va tenir lloc la solemne benedicció d'animals. 

La festa de Sant Antoni es conserva a Santpedor gràcies a l'associació Equiset, entitat que organitza l'esdeveniment amb la col·laboració de l'ajuntament. La incorporació dels carros originals, conservats fins l'actualitat, és un els trets característics d'aquesta festa que converteix la vila en cita obligada pels aficionats a aquesta tradició.

Una altra de les tradicions que es porten a terme a l'entorn d'aquesta festa és la el tortell de Sant Antoni que es poden adquirir únicament durant aquesta jornada a la plaça de l'església. Com cada any, el programa de la festa es va cloure amb el ball de tarda destinat a recaptar diners per garantir el finançament de la celebració.
Arxivat a