Un centenar de persones descobreixen les interioritats de l'Anònima

Les visites guiades a l'històric edifici han donat el tres de sortida als actes de la Festa de la Llum 2016

Participants a la visita guiada a l'edifici de l'Anònima, aquest dissabte
Participants a la visita guiada a l'edifici de l'Anònima, aquest dissabte | AjM
Redacció
13 de febrer del 2016
Actualitzat el 14 de febrer a les 19:08h
Un centenar de persones han participat aquest dissabte al matí en la visita guiada que s'han fet a l'edifici de l'Anònima sota el títol de "L'arribada de la llum (elèctrica) a Manresa" en el marc de la Festa de la Llum que es viurà la setmana entrant.

Les visites, organitzades pel Centre d'Estudis del Bages i la Biblioteca del Casino, han transcorregut per l'edifici industrial del carrer Llusà, al Centre Històric de la ciutat, i s'han fet en diferents torns de tres quarts d'hora cadascun. Aquesta és la segona vegada que s'organitzen visites a aquest edifici després de la jornada de portes obertes que es va celebrar durant la passada Festa Major.

L'edifici l'Anònima de Manresa, amb 120 anys d'història, va passar a mans municipals després que Endesa traspassés al consistori la titularitat i l'ús d'aquest immoble -que fins a principis del 2014 era la seu d'Endesa a la Catalunya Central- en el conveni signat l'any 2010 entre el consistori manresà i l'elèctrica. La nau de l'Anònima, situada al centre històric, forma part del patrimoni protegit de la ciutat. La cessió es va produir un cop la companyia elèctrica s'havia traslladat a La Catalana, un edifici modernista del 1920 proper al barri del Xup. L'Anònima té l'entrada principal al carrer de Llusà i disposa d'una superfície construïda total de 1.880 m2, la qual es troba distribuïda en cinc plantes: subterrània, planta baixa, primera, segona i sota coberta.