Fecsa Endesa inverteix 90.000 euros per ampliar la xarxa elèctrica de Manresa

Fecsa Endesa ha posat en servei a Manresa una nova línia elèctrica de mitja tensió amb l'objectiu de potenciar i assegurar el desenvolupament de la capital del Bages.

Redacció
05 de maig del 2009
Els treballs, que han tingut una inversió de 90.000 euros, han consistit a estendre un nou cable de 25 kV des de la subestació de Manresa, ubicada a la carretera de Vic, el mercat elèctric de la qual presenta una elevada activitat industrial i domèstica que s'ha traduït en increments de la demanda elèctrica. A més, s'ha hagut de remodelar, ampliar i diversificar la instal·lació amb noves vies de distribució per assegurar la qualitat del subministrament.

La nova infraestructura, que forma part del pla d'inversions de la companyia a la Catalunya central, s'ha construït amb els paràmetres de les últimes tecnologies que hi ha al mercat. D'aquesta manera, disposa de cabines d'estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució.

A més, segons la companyia, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients. Les instal·lacions també permeten una maniobra molt ràpida dels equips d'intervenció de la companyia. D'aquesta manera es vol contribuir a millorar la qualitat del servei a 10.000 clients.