L'excandidat de PxC sospitós de l'assassinat a Tailàndia podria ser condemnat a mort

Artur Segarra, a qui acusen de l'assassinat de l'empresari David Bernat, demana ser extradit a l'estat espanyol per evitar la pena capital | Tailàndia no executa cap condemnat des del 2009, però manté aquesta opció

Redacció
11 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:13h
Artur Segarra, en ser detingut a Cambodja
Artur Segarra, en ser detingut a Cambodja | EFE
Artur Segarra, l'excandidat de PxC a Manresa i presumpte assassí de David Bernat, l'empresari català que va ser trobat esquarterat a Tailàndia, podria ser condemnat a la pena de mort si es confirma que va ser l'autor dels fets. Tot i que aquesta és una pràctica que no s'utilitza des del 2009 en aquest país asiàtic, sí que es contempla per casos com el d'aquest crim, un dels més mediàtics dels darrers anys i que ha estat recollit per mitjans d'arreu del món.

En declaracions als mitjans, Segarra contempla com una possibilitat real la seva execució per part de les autoritats tailandeses, i per aquest fet ha demanat una extradició a l'estat espanyol amb l'objectiu d'evitar aquesta pena capital.

Aquesta petició topa, però, amb la inexistència d'un acord d'extradició entre els dos països, per la qual cosa Segarra només podria acollir-se al conveni de compliment de condemna en el cas que sigui condemnat a cadena perpètua o a una altra pena que no comporti l'execució.

Creu que la policia li ha parat una trampa

Segarra s'ha reafirmat en el fet que ell no va matar l'empresari de les Garrigues, i apunta a que la policia tailandesa l'ha agafat com un cap de turc parant-li una trampa. En aquest sentit, el sospitós creu que els agents van obligar la seva parella a firmar una declaració que especificava que ell havia estat l'autor de la mort i el posterior esquarterament del cos de David Bernat que va ser trobat al riu.