Arran acusa Cal Xavi de «sexisme» per la pancarta de carnaval

Un jove d'Arran enganxa una pancarta a la porta de Cal Xavi
Un jove d'Arran enganxa una pancarta a la porta de Cal Xavi | Arran
Redacció
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:12h
Arran Manresa ha enganxat aquest dimarts a la nit una pancarta a Cal Xavi amb l'escrit “Les dones no som propietat de ningú. Cal Xavi sexistes”. L'objectiu de l'acció, segons la pròpia organització, ha estat assenyalar l'establiment pels fets succeïts durant el Carnaval de Manresa, on una persona enfilada a la carrossa de Cal Xavi portava una pancarta amb el lema “La Gabriel és de tots”. Per a Arran, la pancarta té una clara connotació "masclista i denigrant" cap a les dones en general per assenyalar l'Anna Gabriel, víctima de molts insults masclistes darrerament, com a "propietat dels homes, com a un objecte que es pot posseir, insultar". Des d'Arran Manresa consideren aquest fet "com a molt greu" i més tenint en compte el "clar paral·lelisme" d'aquesta pancarta amb la pancarta "contra la cantant Shakira que va desplegar-se al camp de l'espanyol, acció que va ser durament criticada pel seu contingut clarament masclista i denigrant i sancionada amb 4.000 euros de multa".

Arran recorda que, dies després del Carnaval, "Cal Xavi encara no ha demanat disculpes ni ha condemnat els fets, malgrat que en les múltiples notícies que han sortit sobre l'afer l'establiment ha quedat retratat com a clar implicat del que va passar en tractar-se de la seva carrossa". L'organització juvenil considera que "potser" Cal Xavi no és "responsable directe" de la col·locació de la pancarta, "però sí que ho és de no treure-la i de no dir res passats ja quatre dies" dels fets.

Arran insisteix, però, "que l'acció en cap cas pretén assenyalar als treballadors de l'establiment ni a la seva clientela", sinó única i exclusivament "al Frankfurt Cal Xavi i al seu propietari".