L'excandidat de PxC acusat d'assassinat tenia una ordre d'ingrés a presó pendent

Artur Segarra no va presentar-se a un judici per falsificació de documents i tinença il·lícita d'armes

Foto d'Artur Segarra distribuïda per la policia de Tailàndia
Foto d'Artur Segarra distribuïda per la policia de Tailàndia | Policia Tailàndia
Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:23h
Artur Segarra, el principal sospitós i de moment l'únic detingut per l'assassinat de l'enginyer de l'Albi (les Garrigues) David Bernat, tenia una ordre d'ingrés a presó del jutjat penal 14 de Barcelona. Segarra, de 37 anys, no es va presentar el maig de 2015 a un judici en què se l'acusava d'un delicte de falsificació de documents i tinença il·lícita d'armes. Cal recordar que Segarra va ser el candidat número 20 a la llista que PxC va presentar a Manresa a les eleccions de 2007 per optar a entrar a l'Ajuntament.

El jutjat va emetre llavors una ordre de crida i cerca, raó per la qual hauria marxat a Tailàndia. El cònsol general de l'estat espanyol a Tailàndia ja va trucar aquest cap de setmana a la família per informar-los de la detenció. Ara, la família espera que es tanqui la investigació per poder iniciar els tràmits per repatriar el cos de David Bernat. No es descarta que Segarra sigui l'únic implicat en el crim.

En aquest sentit, la policia ha interrogat altres persones de l'entorn de la víctima a la recerca de pistes que puguin determinar si hi va haver més persones involucrades en el segrest, extorsió i assassinat de Bernat. També s'estan investigant diversos moviments bancaris que s'haurien fet des del compte de la víctima. De fet, la principal hipòtesi sobre el mòbil del crim és l'econòmic. Se sospita que l'assassí va matar Bernat després d'obligar-lo a transferir grans quantitats de diners. El cos de la víctima va ser trobat esquarterat el 30 de gener al riu Chao Phraya, a Bangkok.