Bonaventura Clotet parlarà de la investigació a Catalunya aquest dijous

Serà a l'espai gastronòmic del Kursaal en un dinar-col·loqui organitzat per les Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa

Redacció
08 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:19h
El col·lectiu de Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa (DEIM) ha organitzat, per aquest dijous 11 de febrer a les dues del migdia, un dinar-col·loqui a l'espai gastronòmic del Kursaal, que tindrà com a protagonista el doctor Bonaventura Clotet, una eminència en el camp de la investigació de la SIDA. És el cap de la Unitat de VIH de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, situat al mateix hospital. A més a més, exerceix de professor a la UAB i a la UVic-UCC.

Si totes aquestes raons ja tenen prou pes perquè el metge català faci una conferència a Manresa, encara n'hi ha una altra de més recent que fa que el seu àmbit d'investigació estigui a l'ordre del dia, i és que fa pocs dies es va saber que Clotet ha aconseguit un fons d'inversió que ajudarà a finançar, amb 11,5 milions d'euros, el desenvolupament de la vacuna contra la sida.

Durant el dinar-col·loqui -que té un preu de 27 euros per les sòcies de DEIM i de 29 per qui no ho sigui, comprant les entrades aquí- Clotet també parlarà de què es necessita a Catalunya perquè la investigació tingui suport per continuar. I és que ell mateix ja ho diu: "la il·lusió que es posa en fer recerca sobre la SIDA necessita un país amb il·lusió d'esdevenir, de ser". I en aquesta mateixa línia fa referència al fet que "els investigadors posarem encara més entusiasme si comptem amb el suport d'un país que treballi per crear una estructura pròpia i vetlli pels nostres interessos".