Detingut a Cambodja el català sospitós de l'assassinat de David Bernat

Artur Segarra, que havia estat candidat per PxC a les municipals de Manresa de 2007, ha estat arrestat després que un ciutadà hagi alertat a la policia | La seva parella tailandesa l'implica en l'assassinat

La policia tailandesa, amb les fotos dels dos sospitosos, Artur Segarra, el de la dreta
La policia tailandesa, amb les fotos dels dos sospitosos, Artur Segarra, el de la dreta | EFE
EFE
07 de febrer del 2016
Actualitzat el 11 de febrer a la 13:10h
La policia de Cambodja ha detingut el català Artur Segarra, principal sospitós de l'assassinat de l'empresari David Bernat, i que havia estat notícia també a Manresa pel fet d'haver estat candidat per PxC a la ciutat a les eleccions municipals de 2007. L'arrest ha tingut lloc a Sihanoukville, al sud del país, després d'una trucada alertant la policia. A més a més, durant els interrogatoris efectuats per la policia de Bangkok, la parella tailandesa de Segarra, ha implicat el detingut en la mort de l'empresari lleidatà.

Parts del cos de Bernat van ser trobades al riu Chao Phraya a Bangkok, capital de Tailàndia fa una setmana. La darrera vegada que va ser vist estava sortint amb una motocicleta el 20 de gener de la Torre Nantiruj, lloc on residia durant la seva estada

El mòbil del crim apunta cap a un segrest i extorsió per aconseguir accés als comptes bancaris de la víctima. La policia ha detectat moviments de grans quantitats de diners des dels comptes corrents a Singapur de Bernat cap a entitats bancàries de l'estat espanyol i Tailàndia. L'últim moviment registrat data del passat 20 de gener a la ciutat d' Ayuthaya, al nord de Bangkok. D'altra banda, també ha transcendit que el sospitós català i la víctima es coneixien amb anterioritat.

Bernat va estudiar enginyeria informàtica a La Salle de Barcelona, entre els anys 1995 i 2000, i posteriorment va cursar un màster a la Universitat de Berkeley, a Califòrnia, i a l'IESE de Barcelona (2004-2006). Segons consta en el seu perfil de Linkedn, va treballar a Amèrica Llatina fins a principis del 2011 i posteriorment es va traslladar a l'Àsia per treballar en diverses consultories del sud-est asiàtic i Filipines fins que aquest 2015 es va establir com a consultor independent.