El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles tanca la sisena edició amb un augment del 15% de públic

D'aquesta manera, segons Oliveras, el festival ha continuat amb la línia de 'recuperar' públic d'una manera 'moderada però constant'.

Redacció
04 de maig del 2009
La sisena edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles (Bages) ha tancat amb un balanç positiu. El seu director, Valentí Oliveras, ha destacat que el certamen ha guanyat un 15% d'espectadors respecte de la darrera edició. D'aquesta manera, segons Oliveras, el festival ha continuat amb la línia de 'recuperar' públic d'una manera 'moderada però constant'. El certamen es va cloure aquest diumenge amb la participació del director navarrès Montxo Armendáriz, a qui es va fer un reconeixement a la seva filmografia. L'acte es va tancar amb la projecció dels curtmetratges guanyadors.

El director del certamen, Valentí Oliveras, s'ha mostrat 'content' pel fet de seguir recuperant espectadors i ha afirmat que s'ha encetat la línia 'correcta'.

El concurs de curtmetratges del festival ha premiat dos curtmetratges bascos. 'Pim, pam, pum' de Asier Urbieta i Andoni de Carlos Yarza va rebre el primer premi del jurat valorat amb 1.000 euros de material cinematogràfic. El premi del públic, també valorat en 1.000 euros, va ser per a l'obra 'On the line' de Jon Garaño, que també va endur-se el tercer premi del jurat, de 300 euros. El segon premi del jurat, valorat en 500 euros, va recaure en 'Turismo' de Mercè Sampietro.

L'acte de cloenda va tenir la presència del director navarrès Montxo Armendáriz, a qui es va fer un reconeixement a la seva filmografia i a qui s'ha dedicat la retrospectiva d'aquest any amb pel·lícules com 'Tasio' i 'Silencio Roto'. Armendáriz va mostrar el seu agraïment als organitzadors del Clam i va lloar la tasca feta pel festival. La clausura va finalitzar amb la projecció dels curtmetratges guanyadors i l'estrena de la pel·lícula francesa 'Versalles' de Pierre Schoeller.