La cinquena edició del programa Idees Joves té més de 300 participants i 80 projectes a concurs

El programa, de l’Ajuntament de Manresa, pretén fomentar la creativitat i l’emprenedoria entre els joves.

Redacció
04 de maig del 2009
Fomentar la creativitat i la generació d’idees entre els joves, potenciar actituds positives vers la cultura emprenedora, fomentar els valors empresarials i eliminar la por a assumir riscos. Aquest és l’objectiu principal del programa Idees Joves, impulsat per l’Ajuntament de Manresa, adreçat als alumnes de batxillerat i cicles formatius, que enguany arriba a la cinquena edició. El dia 8 de maig, a partir de 2/4 de 10 del matí, a la sala petita del teatre Kursaal, tindrà lloc la jornada en què es donaran a conèixer els premiats, i que serà presentada i conduïda pel conegut periodista Carles Capdevila.

En aquesta edició de l’Idees Joves hi ha participat 315 alumnes de 8 centres educatius de Manresa: Escola Agrària, Escola d’Arts i Oficis, Escola Joviat, La Salle, IES Guillem Catà, IES Lacetània, IES Lluís de Peguera i IES Pius Font i Quer. La participació ha estat a través de la realització de 13 seminaris de sensibilització i 13 tallers on es treballa la creativitat, l’anàlisi d’idees empresarials i els comportaments i hàbits emprenedors.

Durant la jornada final, en què Carles Capdevila oferirà la conferència “Volem més emprenedors i menys emprenyadors: ens calen bones idees i bon humor en temps de crisi”, es farà l’entrega de premis de la V edició del concurs d’idees empresarials i pla d’empresa, que aquest any ha rebut un total de 80 projectes dels diferents alumnes participants en el programa.

S’entregaran quatre premis: Millor idea empresarial, Millor pla de viabilitat, Projecte més innovador i Projecte més ben treballat. També s’atorgarà un premi especial al centre educatiu els alumnes del qual tinguin una major valoració global, tant pel que fa a la participació com a la qualitat  dels projectes presentats.

El programa de la jornada final és el següent:
  • 09:30:   Benvinguda Idees Joves V
  • 09:40:   Presentació IDEES JOVES 2008-2009
  • 09:45:  Conferència Volem més emprenedors i menys emprenyadors: ens calen bones idees i bon humor en temps de crisi, a càrrec de Carles Capdevila. Periodista. Director del programa Eduqueu les criatures, de Catalunya Ràdio. Productor executiu de l’Alguna Pregunta Més.
  • 10:15:  V Concurs Idees Joves: Finalistes i entrega de premis
  • 10:30:  Clausura, a càrrec d’Alain Jordà. Regidor delegat d’Economia, Empresa i Innovació i Universitats de l’Ajuntament de Manresa