Barçakids s'atura a Sant Joan amb la participació de les seves tres escoles

Les tres escoles de Sant Joan gaudeixen del projecte d’educació en valors Barçakids
Les tres escoles de Sant Joan gaudeixen del projecte d’educació en valors Barçakids | AjSJV
Redacció
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:43h
Des de mitjan gener i fins la primera setmana de febrer Sant Joan de Vilatorrada és escenari per primera vegada del projecte d'educació en valors Barçakids que promou la Fundació del Futbol Club Barcelona. L'Espai Jove ha estat transformat expressament per acollir un projecte que vol consolidar els valors dels infants a través de l'esport, el joc i la participació activa i inclusiva. La iniciativa, coordinada des de les regidories d'Esports i Educació de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, compta amb la participació dels alumnes de les escoles Collbaix, Joncadella i Ametllers. Sant Joan de Vilatorrada és l'únic municipi del Bages que acull el projecte enguany. 

Aprenentatge

A partir de diferents activitats i des d'un rigor pedagògic es promouen entre els infants l'anàlisi i el coneixement d'hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu, mitjançant l'esport, que és en tot moment l'eix motivador de l'aprenentatge.

Projecte innovador

Els alumnes de primària de cada curs han tingut l'oportunitat de visitar durant tota una jornada les instal·lacions de l'Espai Jove. L'educadora Daisy Pellicer, coordinadora del projecte Barçakids a la Catalunya Central, guia l'estada dels nens i nenes. El projecte està avalat pel Consell Científic Pedagògic, un òrgan assessor integrat per vuit persones de reconegut prestigi professional, sobretot en l'àmbit de l'educació en valors.