Miriam Ponsa fa volar la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb les seves Dones Aviadores

La manresana ha portat la moda de les pioneres de l'aviació a una passarel·la barcelonina on la seva presència és ja tradicional

VÍDEO Desfilada sencera de Miriam Ponsa a la passarel·la 080 Barcelona Fashion Week
VÍDEO Desfilada sencera de Miriam Ponsa a la passarel·la 080 Barcelona Fashion Week | 080 Barcelona Fashion
Redacció
02 de febrer del 2016
Actualitzat el 03 de febrer a les 14:06h

Desfilada Miriam Ponsa Febrer 2016per 080barcelonafashion

La manresana Miriam Ponsa ha tornat a impressionar aquest dimarts el públic de la 080 Barcelona Fashion Week amb la seva col·lecció Dones Aviadores inspirada en les pioneres de l'aviació.

La funcionalitat de les peces presentades a la passarel·la s'aconsegueix a través de formes oversize, petos que recorden els laborals, i peces exteriors que abriguen i protegeixen. L'entorn masculinitzat de l'aeronàutica es deixa notar en tota la col·lecció.
 
Les cintes i les gomes elàstiques que recorden els paracaigudes tenen gran protagonisme, així com els cordats amb peces metàl·liques i múltiples cremalleres que ofereixen múltiples possibilitats de forma i simbolitzen el ferro, el motor, i tota la part més tècnica de l'aparell volador.
 
Els teixits són majoritàriament de llana, cotó i, cotó/seda, que aporten confort i protecció. El teixit tècnic i la pell de vaca tenen un paper destacat.
 
La tècnica del macramé es treballa amb cordó de gran diàmetre com a metàfora de la importància d'aquest art a la cinteria. El punt es tricota manualment amb llana i mohair i el canalé de cotó/llana es teixeix amb màquina.

Predominen els colors apagats com la varietat de grisos i el negre. Colors que evoquen l'esforç i tenacitat de les dones aviadores.

Col·lecció - Aviadores AW 2016/17

L'anhel de volar ha estat present en la humanitat des del seu origen. Infinits intents d'emprendre el vol van forjar les beceroles de l'aviació. Si inicialment era un terreny d'homes, també hi va haver dones que van desafiar els costums de l'època i van obrir-se camí en l'aeronàutica. Aquesta col·lecció és un homenatge a les pioneres de l'aviació.

Miriam Ponsa

Miriam Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (RU) i s'ha especialitzat en disseny i en tècniques de punt, a Igualada. Miriam Ponsa dissenya totes les col·leccions al seu taller de Manresa i produeix les col·leccions en tallers catalans. Valors com l'esforç, el treball en equip, l'autenticitat i la recuperació de tècniques artesanals formen part del seu manifest. Les seves col·leccions estan rebent nombrosos reconeixements. El darrer d'una llarga llista és el premi a “Dones Mula” com a millor col·lecció de la Passarel·la 080 Primavera-Estiu 2015, atorgat per la Generalitat de Catalunya.