Les Oficines Mòbils d'Informació al Consumidor visiten aquest mes una dotzena de municipis del Bages

L'objectiu d'aquestes iniciatives, que s'engloben en el programa de la Oficina Provincial d'Informació al Consumidor (OPIC) és atendre els dubtes i les queixes dels consumidors.

Redacció
03 de maig del 2009
Les Oficines Mòbils d'Informació al Consumidor de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona visiten aquest mes de maig un total de 82 localitats. A banda, vuit municipis més, de les comarques de l'Anoia, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf i Vallès Occidental acolliran les Campanyes d'Inspecció de Consum, que engloben diversos àmbits que van des de la inspecció d'establiments de restauració fins als de venda de pa, passant pels tallers de reparació de vehicles o els establiments de neteja tèxtil.

El servei està adreçat als ajuntaments de menys de 10.000 habitants i té com a finalitat bàsica defensar els drets dels consumidors dins l'àmbit local, fet que permet un tracte més directe amb l'interessat. El programa OPIC el formen tres elements: la Bústia del Consumidor -instal·lada als consistoris per tal de recollir diàriament les consultes dels ciutadans-; l'Oficina Mòbil, integrada per cinc 'unitats mòbils' es desplacen arreu de territori per tal que els tècnics atenguin en persona els consumidors; i un extens catàleg d'activitats, conferències i accions de caràcter formatiu i educatiu que els ajuntaments poden convocar a la seva zona.

L'equip tècnic de l'oficina mòbil, que està coordinat per l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, dóna resposta a les consultes i reclamacions que es fan directament. Igualment, aquest equip dóna resposta immediata a les consultes que es dipositen a la Bústia del Consumidor, ubicades als 157 ajuntaments adherits al programa.

Aquesta pròxima setmana, les oficines mòbils visitaran Arenys de Munt, Manlleu, Capellades, Cabrera d'Anoia, Moià, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Santa Maria de Besora, Cànoves i Samalús, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Navàs, Balsareny, Ullastrell, Sant Vicenç de Castellet, Argentona i Centelles.

En la segona setmana de maig, estaran a El Pont de Vilomara i Rocafort, Castellví de Rosanes, Folgueroles, Castellbisbal, Olesa de Bonesvalls, Avinyonet del Penedès, Sant Esteve Sesrovires, Sant Vicenç de Montalt, Castellar de n'Hug, La Pobla de Lillet, Balenyà La Garriga, La Granada, Santa Fe del Penedès, Sant Joan de Vilatorrada, Castellnou de Bages, Santpedor, Caldes d'Estrac, Taradell i La Roca del Vallès.

Les oficines d'informació al consumidor estaran la tercera setmana de maig a El Papiol, Perafita, Sant Martí d'Albars, Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Torrelles de Llobregat, Tiana, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Olèrdola, Sant Salvador de Guardiola, Sant Quirze del Vallès, Collbató, La Nou de Berguedà, Castell de l'Areny, Matadepera, Jorba, Sant Martí de Tous, Sant Andreu de Llavaneres i Seva.

Finalment, en els darrers dies del mes de maig, la campanya estarà present a les localitats de Begues, Tona, Sant Julià de Cerdanyola, Guardiola de Berguedà, Saldes, Tordera, Talamanca, Mura, Cervelló, Dosrius, Alpens, Sant Agustí de Lluçanès, Torrelles de Foix, Pontons, Súria, Cardona, La Palma de Cervelló, El Pla del Penedès, Torrelavit, Sant Pol de Mar i l'Ametlla del Vallès.

D'altra banda, les sessions de la Campanya d'Inspecció de Consum es faran aquest mes a Cubelles, Sabadell, Polinyà, Corbera de Llobregat, Sant Joan Despí, Viladecans i Santa Coloma de Gramenet i Sant Sadurní d'Anoia.