Arrenca amb força el primer festival Sant Vicenç en Dansa

Amb la participació del Grup Mediterrània, de Sant Cugat del Vallès, l'Esbart Marboleny, de les Preses, i el grup amfitrió, l'Esbart Dansaire Santvicentí

El Grup Mediterrània va ser un dels que va participar en el Sant Vicenç en Dansa
El Grup Mediterrània va ser un dels que va participar en el Sant Vicenç en Dansa | EDSV
Redacció
01 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:07h
El primer festival Sant Vicenç en Dansa ha arrencat amb força aquest diumenge de la mà de l'Esbart Dansaire Santvicentí. Prop de tres-centes persones es van aplegar a la sala Cal Soler de Sant Vicenç de Castellet per gaudir de l'espectacle protagonitzat per una seixantena de dansaires del Grup Mediterrània, de Sant Cugat del Vallès, l'Esbart Marboleny, de les Preses, i el grup amfitrió, l'Esbart Dansaire Santvicentí.

Per al primer Sant Vicenç en Dansa, el Grup Mediterrània va oferir balls del repertori clàssic com "Els Cascavells", "Andorranes-Pirinenques", "L'Amo de Son Carabassa", "Catalònia", "Divertiments" i "Aires de la terra alta".

Per la seva banda, l'Esbart Marboleny va fer un fragment del seu nou espectacle "Mosaïc", amb danses com La disfressada, Parado, Rigodons, el Ball Pla d'Alinyà o les Corrandes.

I finalment, el grup amfitrió, l'Esbart Dansaire Santvicentí, va oferir el seu darrer muntatge "Sant Silvestre, la llegenda", estrenat el passat 4 de juliol. Es tracta d'un espectacle que combina la dansa, la música, la narració i la percussió per tal de transportar els espectadors a una època en que les bruixes i les feres es disputaven una batalla als peus del Pedraforca.

Els tres muntatges es van fusionar en un únic espectacle, per tal de donar forma a la primera edició del Sant Vicenç en Dansa, un festival que pretén convertir-se en una cita clau en el món de la dansa tradicional. 

L'objectiu de l'Esbart Dansaire Santvicentí és que el festival tingui un llarg recorregut i que cada any hi participin diferents esbarts o grups de dansa tradicional.