SOM Catalans contra UCFR: «En igualtat de forces no tenen pebrots»

La formació racista qualifica en el seu web d'"energúmens" els manifestants d'UCFR, els acusa d'"algun intent d'agressió" i de "robar" una de les seves pancartes

Membres de SOM Catalans a Manresa abans de la concentració
Membres de SOM Catalans a Manresa abans de la concentració | UCFR
Pere Fontanals
01 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:46h
La formació racista independentista SOM Catalans ha aprofitat la seva pàgina web per explicar la seva versió de la concentració que van protagonitzar dissabte passat una desena dels seus simpatitzants a Manresa i que va ser resposta per una quarantena d'activistes convocats per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del Bages.

SOM Catalans explica que la concentració de Manresa s'ha desenvolupat en "antidemocràtiques circumstàncies" degut a l'arribada "d'entre 40 i 50 energúmens" que amb "empentes", algun "intent d'agressió" i força "insults", dels que destaca que eren fets "en castellà", els han obligat "a parar l'activitat". En l'escrit, la formació racista acusa els concentrats d'UCFR d'actuar covardament aprofitant la seva gran majoria, ja que "en igualtat de forces no tenen pebrots". SOM també explica que abans de l'arribada dels Mossos d'Esquadra, els activistes "com lladres que són", els han "robat" la pancarta de "Prou Islamització".

L'escrit, finalment, adopta un to de conspiració lamentant que "la guàrdia de la porra ratuïta del sistema continua funcionant" a través "d'eixelebrats", als que qualifica de "tant embrutits de cervell com d'aparença", que són l'eina "dels immigracionistes-islamitzadors i els globalitzadors" per combatre la "gent que està farta de ser envaïda, assaltada i menyspreada a la seva pròpia terra".

Finalment, SOM amenaça amb tornar a Manresa "amb el nombre de militants i la presència física necessària per assegurar la normalitat del nostre acte".