Manresa bloqueja la concentració racista de SOM Catalans

Una quarantena de persones convocades per UCFR envolten els manifestants | Els Mossos actuen fent identificacions a totes dues bandes

Membres d'UCFR, en primer pla, concentrats contra SOM Catalans, al fons
Membres d'UCFR, en primer pla, concentrats contra SOM Catalans, al fons | UCFR
Pere Fontanals
30 de gener del 2016
Actualitzat el 31 de gener a les 21:56h
Una quarantena d'activistes antiracistes ha bloquejat aquest dissabte al matí la concentració xenòfoba que havia convocat la plataforma SOM Catalans per manifestar-se contra la immigració i els refugiats.

Tot i que la concentració de SOM s'havia convocat sense citar ni hora ni lloc, els activistes de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Bages han pogut saber que SOM Catalans es trobaria a les 11 del matí a la plaça Sant Domènec. Un cop allà, la desena de simpatitzants de la plataforma racista ha desplegat pancartes i els antiracistes els han envoltat amb pancarta pròpia i conservant una certa distància. Al principi ha semblat que la tensió podria anar en augment, sobretot quan membres antifeixistes els han pres la pancarta d'"STOP als refugiats".

Poc després han arribat dos vehicles d'ARRO dels Mossos d'Esquadra i s'han situat entre els dos grups mentre feia identificacions a banda i banda. Després de la identificació, una i l'altra concentració s'han desconvocat.