Cardona rep plans de clavegueram i d'habitatges socials de la colònia Arquers

El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch
El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch | Diputació
Redacció
27 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:29h
La Diputació de Barcelona ha fet lliurament a l'Ajuntament de Cardona del Pla director de clavegueram així com de l'Estudi de propostes per a l'optimització d'un conjunt d'habitatges amb finalitats socials a la colònia Arquers d'aquest municipi. Els treballs van ser lliurats pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch.

El Pla director de clavegueram de Cardona ha inventariat els diferents pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció acurada de les seves característiques i el seu estat de conservació. La xarxa actual consta de 407 pous de registre i de 24 km de canonades, majoritàriament de formigó.

Partint d'aquesta informació, s'ha comprovat el correcte funcionament de la xarxa en temps sec malgrat la dificultat d'accés en alguns trams. En episodis de pluges intenses es poden assolir millores incrementant la capacitat d'alguns col·lectors de la xarxa. Així, les actuacions previstes se centren en millorar el traçat i la capacitat d'alguns col·lectors.

Habitatges socials a la colònia Arquers

L'estudi d'habitatges realitzat a la colònia Arquers té per objecte millorar l'estat, la gestió, administració i explotació del parc d'habitatges del conjunt de la colònia i fomentar la creació d'un fons d'habitatges de lloguer destinats a polítiques socials.

El projecte, desenvolupat en marc del Catàleg de Serveis 2014, es desenvoluparà en dues fases dins una òptica multidisciplinar. Així, es realitzarà una primera fase analítica en bas e a la qual es determines i identifiquen les problemàtiques existents i que consisteix en una recerca i explotació de dades de detall sobre la situació física, urbanística, arquitectònica, jurídica i de gestió dels habitatges. Aquesta fase inclou la elaboració d'un inventari del conjunt d'habitatges que inclou dades d'identificació i localització més rellevants.

En una segona fase es definiran els objectius i estratègics municipals i en la que es plantejaran les propostes d'actuació, sistematitzades en coherència i d'acord amb els objectius i les estratègies de l'estudi.
Arxivat a