Guardiola estudia el trasllat de la Masia del Calvet a la nova llar d'infants

Taller al Centre de dia de la Masia del Calvet a Sant Salvador de Guardiola
Taller al Centre de dia de la Masia del Calvet a Sant Salvador de Guardiola | AjSSG
Redacció
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 21:46h
L'ajuntament de Sant Salvador de Guardiola estudia traslladar els 25 usuaris del Centre de Dia que funciona a La Masia del Calvet a les dependències de la nova escola bressol municipal, al nucli antic. Les noves instal·lacions, situades al tocar de la zona de serveis de Guardiola, millorarien tant les prescripcions funcionals com de seguretat actuals. 

L'alcalde, Albert Miralda, va exposar la proposta durant el ple ordinari d'aquest mes de gener en el decurs del qual també es va donar compte de la xifra de 63.000 euros que l'ajuntament va destinar durant el 2015 a ajuts socials extraordinaris.

La proposta de trasllat es va començar a treballar en el marc de la revisió del pla d'evacuació en cas d'emergència de l'actual Centre de Dia, ubicat al primer pis de La Masia. Les noves dependències, que no han arribat a tenir usos educatius per falta de demanda, acull actualment activitats d'esplai i lleure els caps de setmana.

El nou edifici reuneix les condicions per acollir l'activitat que es desenvolupa a La Masia des del 1999. Amb una oferta de 25 places conveniades amb l'ICASS, actualment són 19 els usuaris que es beneficien del catàleg de serveis sociosanitaris i de l'atenció de l'equip de 10 professionals que treballen al centre, juntament amb tres persones voluntàries que hi desenvolupen activitats de suport en el lleure.

L'edifici ha estat objecte de diverses obres d'adequació per tal de poder encabir-hi nous serveis el darrer, la primavera passada, amb la creació del nou espai de gimnàs, situat a la segona planta.

L'alliberament de l'espai del Centre de Dia permetria a l'Associació de Veïns del Calvet, l'altra entitat usuària de l'edifici, desenvolupar nous projectes i activitats culturals i socials i millorar les condicions de les que ja es porten a terme. 

Relació d'ajuts socials extraordinaris del 2015

Un total de 343 persones van rebre ajuts socials amb caràcter extraordinari durant l'any passat per un valor total de 63.000 euros. A aquesta xifra cal sumar-hi les ajudes ordinàries als llibres de text, altres bonificacions de caràcter social regulades per normativa i les ajudes dels bancs d'aliments.

L'ajuntament està ultimant la Memòria de Serveis Socials que recull el detall de les aportacions concedides durant l'any passat. Amb les dades globals de què es disposa, l'ajuntament ja va incloure al pressupost del 2016 una dotació de 70.000 euros per garantir la demanda.

Primer ple ordinari de l'any

Durant la part dispositiva del ple, els regidors van donar llum verda als preus públics del bar-teatre La Sala, es va aprovar el conveni amb el Consell Esportiu del Bages per a la renovació de la tècnica d'esports i es va ratificar l'acord de junta de govern local referent al requeriment previ que rebutja l'exclusió d'una de les fitxes del Catàleg de Masies aprovat l'any passat pel ple de l'ajuntament.

La sessió també va donar llum verda a les mocions de suport del ple a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya i a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre.