Sant Vicenç en Dansa neix de la mà l'Esbart Dansaire Santvicentí

Diumenge se celebrarà la primera edició d'aquest festival que pretén tornar a situar la població del Bages Sud en el mapa dels esbarts

L'Esbart Marboleny serà un dels convidats a la primera edició de Sant Vicenç en Dansa
L'Esbart Marboleny serà un dels convidats a la primera edició de Sant Vicenç en Dansa | E. Marboleny
Redacció
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:22h
El món de la dansa té una cita aquest diumenge al Sant Vicenç en Dansa, la primera edició del Festival de Danses Folklòriques dels Països Catalans, que tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda a la Sala Cal Soler, de Sant Vicenç de Castellet.

Sant Vicenç en Dansa neix de la mà de l'Esbart Dansaire Santvicentí, amb la voluntat de créixer i tenir continuïtat, i posar, de nou, Sant Vicenç de Castellet en el mapa del món dels esbarts. Es tracta d'un festival que pretén aglutinar, en un sol espectacle, diferents esbarts i grups de dansa tradicional, amb l'objectiu de mostrar la varietat i riquesa del ball dins la nostra cultura.

En la seva primera edició, el Sant Vicenç en Dansa comptarà amb la participació de l'Esbart Marboleny, de les Preses, i el Grup Mediterrània, de Sant Cugat del Vallès. 

L'Esbart Marboleny farà un fragment del seu nou espectacle "Mosaïc", amb danses com La disfressada, Parado, Rigodons, el Ball Pla d'Alinyà o les Corrandes.

Per la seva part, el Grup Mediterrània portarà balls del repertori clàssic com "Els Cascavells", "Andorranes-Pirinenques", "L'Amo de Son Carabassa", "Catalònia", "Divertiments" i "Aires de la terra alta".

I finalment, el grup amfitrió, l'Esbart Dansaire Santvicentí, oferirà el seu darrer muntatge "Sant Silvestre, la llegenda", estrenat el passat 4 de juliol. Es tracta d'un espectacle que combina la dansa, la música, la narració i la percussió per tal de transportar els espectadors a una època en que les bruixes i les feres es disputaven una batalla als peus del Pedraforca.

Tres muntatges diferents que es fusionaran en un únic espectacle, per tal de donar forma a la primera edició del Sant Vicenç en Dansa, que se celebrarà aquest diumenge a les 6 de la tarda, amb entrada gratuïta.