José Ignacio González Faus portarà l'alliberament interior i social a Manresa

Pronunciarà una conferència en el marc de l'Espai Sant Ignasi al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana de la Cova dijous a les 8 del vespre

Redacció
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:19h
La xerrada "L'alliberament interior i l'alliberament social", a càrrec del teòleg, jesuïta i sacerdot José Ignacio González Faus, dins de l'Espai Sant Ignasi, analitzarà l'itinerari i el "nervi" dels Exercicis. La trobada tindrà lloc aquest dijous 28 de gener a les 8 del vespre al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana (Camí de la Cova, s/n) en el marc de la segona edició del Cicle Ignàg ora, corresponent al curs 2015-2016.

José Ignacio González Faus és professor de Teologia Sistemàtica de la facultat de Teologia de Catalunya. També ofereix classes de forma regular a la Universitat de Centreamericà a Sant Salvador i ha viatjat com a professor invitat a diferents països d'Amèrica Llatina.

González Faus és un col·laborador habitual de diferents mitjans de comunicació com La Vanguardia, Vida Nueva, Atrio o El País, entre d'altres. A més és un escriptor prolífic, que compta amb una extensa obra publicada.

Ignàgora, un espai de reflexió i aprofundiment

Ignàgora és una iniciativa de Fòrum Manresa 2022 que es porta a terme durant el curs lectiu a través de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. Es creen dos espais de reflexió, un dedicat a la figura de Sant Ignasi de Loiola, que s'anomena "Espai Sant Ignasi", i l'altre, anomenat "Espai valors de ciutat", que es destina a aprofundir en temes d'actualitat, d'empresa, ciutat i d'educació.

Fòrum Manresa 2022 és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC. És un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors i del pensament ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l'educació del futur.

Les següents ponències programades per a aquest curs són les següents:

Espai Sant Ignasi

Dijous 28 de gener de 2016 a les 20 h
"L'alliberament interior i l'alliberament social", a càrrec de José Ignacio González Faus, sj. Un anàlisi de l'itinerari i el "nervi" dels Exercicis.

Dijous 10 de març de 2016 a les 20 h
"La història i la geografia d'Ignasi a Manresa", a càrrec de Francesc Riera, sj. La construcció de la Manresa ignasiana al llarg del temps.

Aquestes xerrades es faran al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana, Camí de la Cova, s/n.

Espai valors de ciutat

Dijous 11 de febrer de 2016 a les 19 h
"La ciutat saludable com a estratègia de salut en totes les polítiques", a càrrec del Dr. Antoni Mateu, Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.
Lloc: sala d'actes de la FUB2.

Dijous 21 d'abril de 2016 a les 20 h
"Transformar l'educació per a la societat d'aquest segle: una experiència de canvi sistèmic a l'aula", a càrrec de Xavier Aragay, economista, director general de Jesuïtes Educació, i de Jonquera Arnó, mestre, directora de l'Oficina Tècnica de Jesuïtes Educació.
Lloc: Espai Plana de l'Om.

Dijous 26 de maig de 2016 a les 20 h
"Cinc reptes socials per a un món ferit, globalitzat i canviant", a càrrec de Xavier Casanovas, director del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia – Fundació Lluís Espinal.
Lloc: Casa Flors Sirera (c. de les Saleses, 10)