El ple evita condemnar les amenaces que va denunciar Ciutadans

El debat de la moció encén els ànims entre els espanyolistes i la CUP

Pere Fontanals
23 de gener del 2016
Actualitzat a les 0:47h
La primera moció en vuit mesos que presentava Ciutadans al ple de Manresa ha estat aquest dijous per demanar una condemna a l'amenaça que van denunciar el 18 de desembre quan, en una parada electoral un home els va insultar i amenaçar "amb un ganivet". Aquest va ser el principal retret que el socialista Felip González li va fer a Andrés Rojo, en un to pràcticament paternalista.

Democràcia Municipal, abans, i la CUP, després, no van ser tant benevolents amb Ciutadans. Dídac Escolà va recordar a Rojo que no era la primera vegada que denunciaven un cas així, en referència a l'incident durant la campanya de les municipals, i que en aquella ocasió la suposada agressió va resultar ser una baralla. En la mateixa línia va intervenir el cupaire Jordi Garcés que li va retreure que la seva formació havia votat a Vilanova i la Geltrú en contra d'homenatjar Neus Català, i que en el Parlament s'havien ausentat per no condemnar el règim franquista. En aquest punt, el debat es va encentre i Rojo va acusar la CUP de "sectarisme" i de no preocupar-se'n "perquè els que s'emporten les pallisses són uns altres".

CDC i ERC van presentar una esmena que eliminava l'al·lusió directa als fets del 18 de desembre i deixava la moció com una condemna generalista als actes violents i a la coacció de la llibertat de pensament. L'esmena va prosperar amb els seus vots i els del PSC.